ANNONS

Sommar, sol och förseningar

/

Merkurius retrograd inne på sista dagarna nu

Flight, Delay, Airport, Cancelled, Waiting, Room

Kära läsare,

Jag hoppas att ni har det bra i det fina sommarvädret, som nu blivit lite skönt svalare. Jag njuter av att känna hur det fläktar in från de öppna fönstren.

Den här sommaren har varit präglad av förseningar och ändrade plander för min del. Jag trodde jag var hyfsat på den säkra sidan när jag bokade en resa i god tid före att Merkurius retrograden startade. Det har alltid funkat tidigare.

Den här gången gjorde det inte det. Istället blev starten på min semester 17 timmar på Arlanda. Jag gick inte ens på flyget. Avbokade och gjorde ”hemester” istället.

Vädergudarna var med oss så det blev minst lika varmt och härligt ändå. Och hemsemesterbudgeten blev tack vare 100% återbetalning av resan, god. För att säga det minsta.

Nu kan jag nog ta extrajobb som värd för turister i Stockholm också :-) Vi har gjort det mesta och badat, badat, badat.

Lite snopet så klart att inte få byta miljö men på det stora hela känns det ändå bra.

Jag har fortfarande semester och njuter av att ta det i ett lugnare tempo.

Jag har vacklat lite i det vakuum som är det som uppstår mellan det att man startat en ny resa i livet och tills dess då det börjar kännas bekvämt. Ge rejäla resultat. Innan man når ”The tipping point”. Efter den är det nedförsbacke men, oj, tviveln på vägen upp mot den punkten.

Jag brukar lämna så lite utrymme som möjligt för tvivlande tankar men just den här sommaren har jag känt mig lite mer trött än vanligt och då är det lätt att falla in i ”Hur länge orkar jag?”-tankar.

Det är i sådana stunder man måste stanna upp och summera vad man har uppnått hittills och inse att klarade man det, så klarar man mer.

För många är sommaren en tid då man inser att halva året har gått. Att 6 månader mot det mål man satte vid nyår, är förbi.

Men det finns ju massor av tid kvar att fortfarande lyckas!

Här är mina bästa pepp-tips för när man befinner sig i ”jag-förändrar-mitt-liv-vakuum”:

-Se på dina mål för ett halvår sedan och summera vad du har gjort för att närma dig dem.

-Finns det något som du faktiskt redan HAR kommit i  mål med? Eller ett delmål som du nått?

-Hur har din resa mot nya mål påverkat ditt sinne? Kanske har du vaknat gladare och mer peppad, sedan du satte ditt årsmål? Kanske har du träffat nya vänner? Tagit dig över rädslor eller mentala hinder?

Du kan säkert skriva ned minst 3 positiva förändringar som skett i ditt liv sedan nyår, eller den dagen då du satte ett nytt mål.

Låt dessa 3, eller fler, positiva punkter, peppa dig mot att idag ta tag i nästa delmål. Är du trött så låt målet vara litet. Känner du dig stark och superpeppad, sätt målet lite högre.

(Ytterst glädjande nyheter är också att Merkurius vänder framåt på torsdagen den 1 augusti OCH att vi samtidigt har en kreativ nymåne som kommer ge oss kraft framåt. )

Vid nyårsafton 2019/2020 hoppas jag ha nått min tippingpoint.

Vilken tid har du satt som målgång för något som du önskar förändra i ditt liv?

Jag önskar er alla kraft och lite jävlaranamma, för det kan alltid behövas -)

Kramar

Helena

5
67

Genom att klicka på "Skicka" bekräftar jag att jag har tagit del av Bonnier News personuppgiftspolicy.

© Bonnier Magazines & Brands AB, 105 44 StockholmTelefon: 08-736 53 00