ANNONS

Tänkvärt

/

Har vi glömt instruktionerna för hur vi ska leva på jorden?

Nature, Animal World, White Bengal Tiger, Tiger

God förmiddag kära läsare!

Idag är min nacke mycket bättre och det känns underbart skönt! Tack för er omtanke!

Nyheterna under de senaste åren har fått de flesta av oss att fundera kring vår jord, vårt liv och hur vi tar hand om allt fint som vi har.

DEN HÄR lilla filmen är så bra tycker jag. Jag har sett den tidigare och då kunde man med lätthet läsa den svenska texten men nu ser jag att italiensk textning lagts över skärmen. Dock pratar indianen, som jag tror är från Hopi-stammen, på engelska.

Det finns en fras som alltid får mig att stanna upp och rysa:

It is not likely that we´ll make it.

Då blir jag ledsen, arg och rädd.

Men sen brukar jag tänka på Nostradamus profetior och även stjärnorna. Allt tyder på att vi går mot en undergång av världen, såsom vi sett den. Att det gamla sättet dör och att vi kommer att få börja om på nytt igen.

Vi har tekniken för att uppfinna nya möjligheter att leva i enlighet med naturen. Att rädda detta paradis.

I en intervju nyligen med Anna Ryott, utsedd till årets viktigaste samhällsförändrare år 2018, så tog jag fasta på något hon sa. Inte ett exakt citat men andemeningen var att det finns möjligheter där det finns problem och att tjäna pengar betyder inte alltid att man gör det genom att förstöra miljön. Att skapa hållbara produkter och tjänster kan gå hand i hand med att tjäna pengar.

Så är det nog verkligen. Marknaden är fri för alla som har nya, kompetetiva lösningar som är klimatvänliga och innovativa. Där finns möjligheterna, pengarna och framtiden.

Låter det rimligt?

Jag vill verkligen tro att vi kan leva sida vid sida med djur och natur där alla mår bra.

Har ni bytt leverantör eller särskilda produkter å det senaste, för att det känns bättre för både samvete och miljön?

Idag strålar solen på oss här i Stockholm och jag ska ge mig ut och njuta av sommarvärmen.

Jag önskar er alla en fortsatt härlig tisdag!

Kramar

Helena

1
45

Genom att klicka på "Skicka kommentar" bekräftar jag att jag har tagit del av Bonnier News personuppgiftspolicy.

© Bonnier Magazines & Brands AB, 105 44 StockholmTelefon: 08-736 53 00