Fredagstarot 4 oktober 2019

Tarot för dagen. Välj ditt kort!

Vilket kort dras du till? Scrolla ned för budskapet för dagen >>>

Från vänster:

9 i Mynt

Det här kortet symboliserar självständighet, pengar och lyx. Om du valde detta kort kanske du idag får uppleva en känsla av att du ”reder dig själv” på bästa sätt. Du fixar pengarna, kunskapen och strategin för att bygga upp ditt eget rike. Din trädgård och dina tillgångar blomstrar. På ett inre plan kan du känna dig i samklang med naturen och dig själv. Din förmåga att disciplinera dig, har lett dig till din siuation idag. Du mår bra och är nöjd över det du har åstadkommit.

Djävulen

På det här kortet sitter djävulen och framför honom ser vi en man och en kvinna i kedjor. Kortet kan förknippas med ondska och förbannelser vid en första anblick. Men om vi tittar närmare ser vi att både mannens och kvinnans kedjor sitter löst runt halsen på dem. Det skulle inte vara svårt att ta sig fri, om de bara bestämde sig för det.

Och det är det som hela kortet symboliserar, förmågan att ta sig fri från det dolda mörkret inom oss. Det här kan vara rädslor, fobier och ångest. Allt som lever på ett inre plan men som kan ha så stor makt över oss att vi kan känna oss kedjade eller oförmögna att röra oss fritt.

Om du har dragit det här kortet får du en chans att ta fram det som du normalt sätt trycker tillbaka, Det kan vara begäret till mat eller dryck, sex, shopping eller tvångsbeteenden. Rädslor och brist på tro på dig själv. Eller en relation där kontroll och svartsjuka utgör en stor, ohälsosam del.

Det fina med att se de här rädslorna i ansiktet är att deras kraft tycks förminskas ju mer du talar om eller lyssnar till dem. Då kan du praktiskt välja en väg framåt såsom att gå till en psykolog eller organisation som hjälper dig.

6 i Stavar

Grattis! Du nått en viktig milstolpe och skördar du frukten av ditt arbete. Framgång på arbetet, med pengar eller en personlig satsning som du har gjort, belönar dig. Omgivningen ger dig bekräftelse på att du har nått en seger och ett genombrott. Du kan få ett pris eller en utmärkelse, eller vinna en tävling. Du utstrålar styrka och talang. Använd den här dagen till att ge dig själv ytterligare chanser. Håll dig framme. Visa upp dig och dina förmågor. Var stolt och tacksam för allt som du har uppnått och, framförallt, känn tillit till att du idag och framöver kan lyckas med vad som helst om du bara bestämmer dig för det!