Horoskop vecka 44, 2019

Planetaspekter den 28 oktober- 3 november, 2019.

Fashion, Woman, Adult, Beauty, Model, Portrait, Girl

Kära läsare,

Den här veckan har jag verkligen befunnit mig i hostans/förkylningens/ont i halsen/feberns värld.

Prenumeranter av mitt nyhetsbrev kommer känna igen texten nedan. Krafterna tryter här hemma. Normalt sett skriver jag två varianter av kommande veckans aspekter men den här veckan måste jag spara på krafterna. Ni får därför den summering som jag tidigare i veckan mailat till läsarna av mitt astrologiska nyhetsbrev. Det ger också en chans att se hur mina nyhetsbrev ser ut.

Med värme, från mig till er.

Vecka 44, 2019

Det väntar oss en nymåne som heter duga i nästa vecka. Markera måndagen den 28 oktober. Nymånen äger rum i Skorpionen på grad 4. Skorpionen i sig brukar tyda på intensitet av känslor och händelser. Men det är inte Skorpionens ämnen som är anledningen till de extra tuffa omständigheter som kan bli aktuella.

Istället är anledningen till det som sker att nymånen och Solen befinner sig i direkt opposition till Uranus. PANG!
Det som sker är inte vad vi hade förväntat oss. Uranus är känd som planeten av oberäknelighet och oväntade nyheter.

Andra planeter befinner sig också i tuffa aspekter till varandra vid denna nymåne: Mars befinner sig i kvadratur till Saturnus och Pluto. Nymånens styrare, Pluto, och dess aspekter sätter tonen för de energier som väntar.
Arbete, plikt och/eller någon form av motstånd eller hinder följer med de nyheter som vi får.

Jag är ledsen för att skriva om trista aspekter men jag tycker att det är bättre att vara förvarnad för att kunna hantera det som sker.

Det positiva vid nymånen!

Men, det finns några positiva aspekter vid samma tidpunkt också:

Saturnus och Pluto kommer vara i en positiv aspekt till Neptunus.Lösningar på problem kommer finnas! I tider av svårigheter så kan också gåvor eller nyheter dyka in som räddare i nöden. Precis en sådan aspekt finns med vid nymånen tack vare en konjunktion mellan Merkurius och Venus.

Om jag skulle summera nymånen så tror jag att oväntade nyheter, som kan förändra livet rätt omedelbart, kommer dyka upp. Särskilt gällande arbete och hälsa. (Den här veckan ska man ta till extra medel för att ta hand om sig och skydda sitt mående.) Det kan för en stund kännas omvälvande och lite för mycket. Men så kommer nyheter och en känsla av beskydd från ovan. Och en ny struktur tar form.

Livet. Som kurvorna i ett S. Ibland är svängarna tighta och obekväma men efteråt slungas man ut i en ny riktning. Och där och då, i farten, så kan livet kännas som man bara åker med mot något nytt. Det kan till och med känas rätt skönt. Befriande rent av. Så kommer troligen veckan som kommer att kännas.

Bästa råden:

 • Skriv inga avtal
 • Sitt lugnt i båten.
 • Undvik konfrontationer.
 • Ta hand om dig.

Onsdagen den 30 oktober så blir Merkurius konjunktion Venus exakt. En fin gåva såsom en parfym, smycke eller besök på ett SPA kan bli din. Eller kanske en vacker inredningsdetalj. Merkurius styr över meddelanden, sms, samtal, bud eller mail. En kärleksförklaring kan komma i ett textmeddelande som värmer ditt hjärta.

Merkurius retrograd startar på torsdagen den 31 oktober och kommer pågå till och med den 20 november. Istället för att fokusera på de sedvanliga råden om att vara supertydlig i kommunikation och att inte göra större inköp eller formalisera avtal under den perioden så föreslår jag följande.

Koncentrera dig på:

 • Dyka ned i dina finanser. Finns det dolda utgifter som du kan strypa såsom att få en pappersfaktura istället för en e-faktura. Kanske finner du att viss administration kostar dig pengar ”tyst” varje månad.
 • Har du känt ett behov av att fokusera mer på att lära dig om ditt inre såsom anledningen till varför du känner styrka resp svaghet inför vissa situationer?
 • Läs och lär mer om hur du bemästrar din inre potential såsom att lyssna till din andlige vägledare eller göra dig fri från rädslor och begär som stoppar dig.

När Merkurius vänder framåt i november så kan du ta faktiska steg för att ändra på bank/fakturauppgifter eller kanske lägga mer tid på ditt inre genom en kurs i medvetenhet eller personlig utveckling. Eller ta aktiva beslut om gemensamt ägande, skulder eller skatter.

fredagen den 1 november flyttar Venus in i Skyttens tecken. Detta är mumma för alla Skyttar som får en stor dos av Venus glans och harmoniska utstrålning.

Skyttens positiva jargong och förkärlek för äventyr kommer smitta av sig på kärlekslivet för alla stjärntecken. Flirtar på internationella flygplatser, utlandsresor eller med en person som lever på att dela med sig av sin kunskap, såsom en professor, lärare, författare eller coach, kan dyka upp och förföra.

Internationella skönhets- och inredningsinfluenser kan också vara något som känns extra lockande under denna Venus-transit.

Venus stannar i Skyttens tecken till och med den 25 november.

Jag önskar er alla en givande och positiv vecka!

Kramar

Helena

PS Vill du också vara med på min maillista och få mitt astrologiska nyhetsbrev, innan jag skriver om de väntande aspekterna här på bloggen? Varmt välkommen att anmäla dig HÄR i så fall.

 

 

 1. rosi skriver:

  hej jag undrar vem tjejen är på bilden och vad hon heter. kanske konstig fråga men hon är väldigt lik mig och man skulle nästan tro att vi är tvillingar tacksam för svar

  1. Hej Rosi,
   Bilden är från en bildbyår så jag kan inte svara på vem det är.
   Men lustigt att ni är så lika!

 2. Pamela skriver:

  Hej Helena!
  Tack för dina fina horoskop varje vecka och nästan varje dag skriver något som hjälper mig att tänka i andra banor.
  Jag dessvärre har en lägenhet försäljning på gång i Nov😨 Ska jag då hellre avvakta tills 20/11? Jag är dessutom Tvilling och M som min styrande planet…
  Önskar dig en härlig Söndag och krya på dig✨💛✨
  Varmaste/ Pamela

  1. Hej Pamela,
   Om du har möjlighet, vänta med att signera avtal tills efter den 20 november. Om det absolut inte går så var noga med att trippelkolla alla fakta. Viktigt är när du sätter lägenheten på marknaden. Det hade jag inte gjort under den tid som Merkurius backar. Undantaget är om tidigare ägare vill återköpa lägenheten.

   Lycka till!
   Kram
   Helena

 3. Karin skriver:

  Hej, tack för en fantastisk blogg! Jag undrar vad är det exakt för aspekt eller planet som pekar på att det är överraskande/livsförändrade nyheter med nymånen inom just arbete och hälsa? Är det för alla stjärntecken? Tack! 😊

  1. Hej Karin,
   Solen och månen står i opposition till Uranus (överraskande nyheter). Samtidigt befinner sig Mars i kvadratur till Stenbocken. Solen står för livsenergi och Skorpionens symboliserar ofta en stor livsförändring som ibland kan vara förknippad med just fysisk hälsa. Det är väldigt starka krafter.

   Kram
   Helena

Kommentera inlägget

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Genom att klicka på "Skicka kommentar" bekräftar jag att jag har tagit del av Bonnier News personuppgiftspolicy.

LOADING..