Hur var er fullmåne?

Rädslor och inre vägledare- övning som ger svar!

Meditate, Meditation, Peaceful, Silhouettes, Sunset

Kära läsare,

Fullmånens energier finns runt oss, även om de börjar ebba ut så sakteliga nu. Inom de kommande tre dagarna kan nyheter fortfarande dyka upp i enlighet med fullmånehoroskopet.

Jag fick en sådan där vild tanke i huvudet igår: tänk om jag skulle göra om ALLT i livet? Tänka i helt nya banor kring HUR man ska leva?

Det där känslostadiet ligger nära när man länge kämpat för något som inte skett, och bara ger upp. Skillnaden är att det i mitt fall igår kändes mer som ”tänk om det går att tänka utanför boxen och hitta ett nytt liv”. Det föregicks inte av någon kamp, utan var mer som en tanken som bara trillade ned i huvudet. Uppfriskande!

Det är intressant när man börjar vända på perspektiven. Åsikter om att man ”måste” bo på ett visst sätt, arbeta på ett bestämt sätt, ha barnen i skola på vissa ställen, följa en viss diet/träningsrutin osv de ka ju ha en annan variant/lösning också.

Igår vände jag ut och in på alla tankar av hur jag har sett livet. Jag kan inte säga att jag kom fram till något. Men jag öppnade mig för tanken att det FINNS andra vägar också. Då bleknade plötsligt vissa måsten och krav jag känt i livet. De kändes väldigt spännande att börja om, tankemässigt, på ett helt oskrivet blad.

Jag ska lägga detta till minnet som ”effektiv glädjestartare”.

Saturnus och Plutos möte, som jag skrev om häromdagen, manar oss till förändring. Och processen är redan igång för de tu har rört sig nära varandra sedan i våras. För mig har det tagit uttrycket av en oro som inte kommer till ro. Jag misstänker att den oron byts mot en livsförändring i januari.  Kanske är det förmörkelsen den 10 januari, så nära Saturnus/Pluto-konjunktionen den 12 januari, som för med sig nyheter och händelser som leder till initieringen av det nya?

Igår befann sig Saturnus och Pluto i en gynnsam aspekt till fullmånen. Förändring och nya tag ligger i luften.

Har ni känt av ett inneboende behov av förändring under 2019?

Testa då att ”måla livet på en tom duk”:

Sätt dig bekvämt ned och slut dina ögon. Fråga dig inåt om svaret på lösingen för hur du slipper oro.

Om det exempelvis handlar om ditt boende så kan du fråga dig:

Var finns mitt idela boende?

Eller

Hur ser mitt idela boende ut?

När du ser och känner ett bra svar i ditt inre, fråga dig då:

Vad är min uppgift i hur jag ska nå denna förändring?

Lyssna till vad som kommer till dig! Det kan vara att du ska slänga ut en förfrågan om hyresbostad på Facebook, kontakta en hyresvärd eller gå till en viss plats.

Följ din inre röst.

Två röster kommer att göra sig hörda när du gör den mentala övningen: din inre guide (som vet vad du mår bra av) och ditt ego (din rädsla). Notera noga vad din inre känsla säger dig. Du leds i rätt riktning när du agerar genom inre inspiration. Ditt ego kan koppla på rädslor och ”vad ska andra säga?”-tankar.

Jag har tagit mängder av beslut på ren magkänsla. Det har varit en vinnare! Visst ska man balansera förnuft och känsla. Men tricket är att låta den inre känslan vinna fler gånger än den rädda, logiska sidan. Att inse att rädslogrundade beslut har ett lägre värde som leder till mindre vinst i livet.

Jag önskar er en fortsatt härlig onsdag!

Kramar

Helena

 1. M-lina skriver:

  Hej Helena!

  Fullmånen gav mig kraft att avsluta en relation där mkt psykisk misshandel förekom. Vi båda har ännu känslor för varandra, men jag hittade en styrka att stänga dörren till något som skadade mig. Det är tungt, men behövligt😢

  Ha en fin dag!

 2. Anna skriver:

  Inspirerade inlägg! Har känt så sen i somras, att göra allt annorlunda. Helt annorlunda. Tankarna har funnits där och känslan också. Det gick mig att inse att jag har allt jag drömt om. Denna fullmåne har jag bara känt enorm tacksamhet över att jag alltid tagit beslut grundade på magkänsla (hur konstigt det än verkat utifrån) men att det lett mig till att livet är helt perfekt!
  Tack för en intressant blogg 🙏🏼😇

 3. Pia skriver:

  Hej Helena! Jag kände härlig inspiration igår som jag inte känt på ett tag. Det har varit rätt trögstartat med ett bokprojekt jag precis initierat. Men igår började jag tänka på ett nytt sätt och hittade nya vägar utanför Sverige:) kram!

 4. Nenne skriver:

  Intressant stt läsa om din upplevelse.
  Måste fråga… Kan vissa vara mer, eller mindre, känsliga för planetrörelser?
  Själv känner jag sällan av nymåne, förmörkelse mm. Och när jag roade mig med att läsa tillbaka i årshoroskopet så kändes inte mycket igen, eller så upplever jag många gånger saker som ” tvärtom” (tex när kärlekslivet ska blomsta är det stiltje och tvärtom)
  Förstår du hur jag menar? Om man inte känner igen sig i sitt stjärnteckens horoskop, eller ens sitt accendentteckens, kan det vara så att man ”faller mellan stolarna” på nåt sätt?
  Haha, svårt att förklara, hoppas du förstår vad jag menar?
  Kram från en trogen följare som ändå tycker astrologi är intressant.

  1. Helena skriver:

   Hej! Det här är en viktig fråga tycker jag.Har själv en väninna som måste läsa för ca 3 olika tecken för att få en uppfattning av hur olika planetspekter påverkar henne eftersom husen som de befinner sig i är ”stora” (rymmer flera tecken) i motsats till exempelvis soltecknets hus. Skulle vara itressant att få höra Helenas professionella åsikter angående det här ! Hälsningar!

 5. Maria skriver:

  Väldigt intressant att läsa om din upplevelse, jag känner igen mig i det!
  Har suttit fast i en gyttja hela detta år och försökt kämpa mig upp, men utan större framgång. Innerst inne vet jag att jag kämpar emot det som egentligen borde ske, men rädslor håller mig stången. Tänk att det kan finnas så mycket rädslor och bojjor kopplat till ekonomi och pengar!
  Igår dök så mycket upp och belyste skuggorna jag krigat emot, och förändring som ligger i träda började kännas mer genomförlig än tidigare…
  Jag är inte där än, men som du beskrev, bara att tankarna dykt upp på ett lättare sätt känns som ett steg i rätt riktning!

Kommentera inlägget

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Genom att klicka på "Skicka kommentar" bekräftar jag att jag har tagit del av Bonnier News personuppgiftspolicy.

LOADING..