ANNONS

Horoskop vecka 47, 2019

/

Astrologiska aspekter den 18-24 november 2019.

Attractive, Beautiful, Face, Female, Girl, Model

Astrologiska aspekter för vecka 47. ( Prenumeranter av mitt nyhetsbrev känner igen sig.)

tisdagen den 19 november så flyttar Mars, planeten som visar oss var ”det händer” saker i livet, in i Skorpionens tecken. Detta kan bli intensiva veckor att se fram emot! Skorpionen styr över djupa själsrelationer, sex, inre liv (inklusive rädslor, begär och hemligheter som man bär på) men även den ekonomiska aspekten av att samäga eller investera tillsammans med en annan person. Delad ekonomi i en relation styrs av Skorpionen. Dödsbon och/eller arv och testamenten finns med i Skorpionens sfär. Likaså skatter och skulder.

Med Mars i Skorpionen, där den stannar till och med de första dagarna på det nya året, så kommer tempot att öka kring Skorpionens ämnen. Kanske märks det av genom att antalet djuplodande samtal om livet ökar, eller att det blir tal om att på allvar agera gällande en samägande fråga och som följd besöka bankman eller skatterådgivare. Ett begär eller ett smärtsamt minne kan göra sig påmint vilket kan leda till att man bestämmer sig för att en gång för alla göra sig kvitt detta. Personligt utveckling och psykologi kommer gynnas av Mars initiativförmåga. Eftersom Skorpionen även styr över det övernaturliga och esoteriska så kan dessa ämnen stå ut ”överallt”. Spådamer, healingsessions och chansen att lära sig mer om Reiki eller spirituella vägledare kan dyka upp mer frekvent än annars.

Om du känner dig lockad eller intresserad av något av dessa ämnen så kan slutet av 2019 bli tiden då du agerar eller då saker sker!

Merkurius vänder framåt på onsdagen den 20 november. Många kan ha väntat på detta datum för visst har det känts lite segt de senaste tre veckorna? Svar kan ha uteblivit och missförstånd och ändringar i schemat kan tyckas ha blivit mer regel än undantag. Glömska kan också ha varit mer förekommande än annars.

Lugn, det är inte du, det är Merkurius, den mentalt kapable planeten, som befunnit sig i lågenergiläge. Från och med onsdagen så blir det ändring på den saken och livet känns som det kommer igång igen!

Hurra!

fredagen den 22 november flyttar Solen in i Skyttens tecken. Sedan ett år tillbaka så befinner sig lyckoplaneten Jupiter i Skyttens tecken. Det har varit ett riktigt Skytten-år. Skytten älskar högre perspektiv, nya äventyr och nya kunskaper. Helst skall detta konsumeras vid ett högre universitet eller i utlandet. Men en skicklig coach eller professor som lär ut sina specialkunskaper är också helt rätt.

Med Solen i Skytten så väntar en månad då vi kan känna oss inspirerade av en högre anledning. Som ett kall som ropar på oss. Varför inte vidareutbilda dig? Resa? Bo en tid utomlands? Sprida din egen kunskap? Skriva ned den där romanen som du bär inom dig? Eller praktisera mer meditation för att få perspektiv på livet?

Det som är spännande är att, två dagar senare, på lördagen den 23 november, så möts Skyttens styrare, Jupiter, med Venus. Dessa två planeter kallas för de två lyckoplaneterna på stjärnhimlen. De bär helt enkelt med sig så oerhört mycket gott, positivt och vackert att man inte kan göra annat än att glädjas.

Dagarna 21-25 november kan föra med sig en kärleksbörjan som är rent magiskt. Hela livet kan kännas som ett äventyr vid den här tiden. Venus styr över kärlek och Jupiter är känd för att förstora allt som den vidrör. När Jupiter nu rör vid Venus i denna konjunktion så är det kärlekslivet och det sociala livet som får en stor dos av lyckokänsla och härligheter. Helgen är med hänsyn till denna aspekt perfekt för ett roligt och lyckligt firande.

Men, för det finns ett men under helgen också, Mars kommer befinner sig i opposotion till Uranus på söndagen den 24 november. Detta är en högst explosiv aspekt. Det är trist att den dyker upp mitt ibland allt det fina med Venus och Jupiter. Samtidigt ser jag det som att kärleken och de starka sociala banden med nära och kära kan väga upp för det som Mars och Uranus eventuellt kan föra med sig.
Mars är krigarens planet. Uranus är ”the wild card”. Med Uranus kan vad som helst hända. Det enda som är säkert är att det som sker är helt oväntat.

Varning för snabbt och ilsket beteende. Med Mars i Skorpionen så kan lite för mycket av vin eller alkohol leda till att man gör en miss som man längre fram för alltid kan önska ogjord.
Bästa sättet att hantera helgen är att utse en helnykter förare som säkert tar dig fram och tillbaka till kalaset. Förberedd och uttrustad med lite extra tålamod eller styrka om svartsjuka, kort stubin eller ”lågt” spel dyker upp så kan du koncentrera dig på att njuta av det goda som Venus och Jupiter erbjuder dig.

Fördelarna med att spana in i stjärnorna är att man kan förbereda sig på glada såväl som lite knepigare aspekter!

Jag önskar er alla en härlig och spännande kommande vecka!

Kramar

Helena

4
87

Genom att klicka på "Skicka" bekräftar jag att jag har tagit del av Bonnier News personuppgiftspolicy.

© Bonnier Magazines & Brands AB, 105 44 StockholmTelefon: 08-736 53 00