Horoskop vecka 49, 2019

Planetaspekter den 2-8 december 2019. Inlägget innehåller reklam för min webbkurs.

Woman, Profile, Face, Portrait, Young, Female

***OBS! Missa inte mitt YTTERLIGARE sänkta pris på Digital She Boss! Erbjudandet gäller endast till och med den 3 december***

Prenumeranter av mitt nyhetsbrev är redan informerade om veckans aspekter, och kommer känna igen texten. Vill du också få mitt astrologiska nyhetsbrev om de kommande aspekterna, innan de publiceras här på bloggen, så är du varmt välkommen att anmäla dig HÄR.

Vi har en spännande vecka framför oss: Den största turplaneten av dem alla, byter tecken!

På måndagen den 2 december skiftar Jupiter tecken, från sitt eget tecken, Skytten, till Stenbockens tecken.

Det var tolv år sedan Jupiter befann sig i Stenbockens tecken. Nu återkommer samma härliga chans till nystart i livet för Stenbockarna och Stenbocksascendenterna. Men även för oss andra, inom det område som Jupiter berör.

Jupiter styr över stora tankar och planer. Gärna med en internationell touch. Jupiter kallas ofta för globtrotterplaneten. Att resa är att lära, anser Jupiter och Skytten. Lärande föder själen och skapar kloka insikter. Det inte sällan som framstående gurus och coacher är kunskapstörstande Skyttar med internationella resor i bagaget.

Lärandet kan komma visa resor, som redan nämnts, men även genom att studera på universitet eller på egen hand. Skyttarna älskar böcker- själva sinnebilden för inre växande!

Andra områden som Skyttarna/Jupiter styr över är juridik, tv- och radiosändningar, förlagsvärlden och tidningsbranschen.

Det sägs att Jupiter förstorar det ämne som planeten berör. Under 13 månader från och med den 2 december så kommer Jupiter beröra Stenbocken. Karriär, expertis och gammaldags strukturer och konstellationer kommer få massor av kraft och möjligheter av Jupiter. Traditioner av det mer konservativa slaget kommer bli grejen i allas våra liv, på det ena eller det andra sättet.  Att planera seriöst och långsiktigt i livet kommer vara en underliggande ton under året 2020.

Stenbocken är en seriös, mycket seriös, person. Detta gynnar karriärsteg i riktning mot att arbeta för stora, internationella välkända företag. Eller att få chansen att arbeta med en person som är lite av en kändis som en expert eller tungt namn i sin bransch.

Mer om det i mitt årshoroskop för 2020- planerat att börja publiceras på bloggen just den 2 december.

På tisdagen den 3 december möts de två kärleksplaneterna, Mars och Venus, i en härlig sextil. Detta ger oss ytterligare att glädja oss åt! Det är en väldigt flirtig, sexig vibb som uppstår på denna tisdag! Likaså kan en bjudning eller social händelse som äger rum kännas som om den har välsignats på ett magiskt, härligt sätt.

På tisdagen möts också och Merkurius, planeten som styr över kommunikation och intellekt samt vänner, med Pluto. De möts i den sextil och ger oss all list som kan behövas för att reda ut en ekonomiskt fråga. Lite grävande efter fakta ger oss alla svar vi behöver. I ekonomiska förehavande har vi huvudet på skaft vilket gör det till en superb dag för att hantera pengar och budget.

Vecka 49 avslutas med en underbar Venus/Neptunus-sextil på söndagen den 8 december. Skönhet och harmoni och kärlek sveper in i våra liv som om det vore en rosafärgad, fluffig dimma. Att gå på date eller hylla kärleken, eller bara glädjas innerligt för de nära och kära som man har, kommer hänga i luften. Kärleksmöjligheter kan dyka upp lite varstans hela söndagen!

Vackert!

Till sist så befinner sig Solen och Neptunus i en kvadratur, detta på söndagen den 8 december. Det gör dagen perfekt för att fokusera på att ge omtankte och hjälpa andra. Men mindre bra för att ta ett stort fomellt ekonomiskt beslut. Neptunus är känd för att förvirra fakta en aning. Lägg kontraktstankar åt sidan och hänge dig åt en välgörenhetsorganisation eller din egen fantasi och inlevelseförmåga istället.

Med de fina romantiska aspekterna i luften på samma gång så vill jag tipsa om att till helgen besöka en föreställning eller fim eller konsert med din älskade i handen. Eller med dina närmaste.

Jag önskar er en underbar vecka och ett lyckligt kommande nytt tur-år med Jupiter!

Kramar

Helena

 1. Lotta skriver:

  Hej Helena, tack för alla superbra inlägg och det jobb du gör!
  Angående Jupiters inträde i stenbocken så nämner du att det är extra betydelsefullt för stenbocks- Ascendenter och solar, men om man har jupiter i stenbocken i sin födelsekarta, är det inte extra betydelsefullt då också?
  Bästa,
  Lotta

  1. Hej Lotta!
   Ja du har du Jupiter transiterande natala Jupiter. Dubbelt upp av lycka! Vad roligt! Vet du vilket hus du har det i?
   Kram
   Helena

   1. Lotta skriver:

    Tack för svar, det låter ju bra!
    Jag har jupiter i 6:e huset. Kan jag hoppas på tur gällande arbete då? :)
    Allt gott,
    Lotta

Kommentera inlägget

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Genom att klicka på "Skicka kommentar" bekräftar jag att jag har tagit del av Bonnier News personuppgiftspolicy.

LOADING..