ANNONS

Horoskop vecka 2, 2020

/

Planetaspekter den 6-12 januari, 2020.

Gothic, Fantasy, Dark, Woman, Female, Young, Beauty

Kära läsare,

Den här veckan väntar en aspekt som är väldigt ovanlig; att Saturnus och Pluto befinner sig i en konjunktion till varandra.

Men låt oss ta dagarna från början:

På tisdagen den 7 januari möts Solen och Neptunus i en sextil till varandra. Det är en utmärkt dag för att utforska de kreativa världarna. Om du skapar något själv, såsom att måla, producera musik eller fotografera, så är tisdagen en fantastisk dag för att åtadkomma något riktigt vackert.

Om du inte skapar själv så är det istället en underbar dag för att njuta av någon av de kreativa konsterna såsom att lyssna till en konsert, läsa eller se ett vackert kostymdrama.

Onsdagen den 8 januari bjuder på ett möte mellan nyhetsplaneten Merkurius och Neptunus. Varför inte anta den där uppmaningen att engagera dig för ett välgörenhetsprojekt eller gå iväg och lite sent om sider njuta av årets julpremiär på bio?

Så kommer vi till veckans stora händelse: på fredagen den 10 januari äger en månförmörkelse rum i grad 19 i Kräftans tecken. Det är en knepig förmörkelse. Som alltid vid en månförmörkelse når ny information i sanningens ljus. Vid en fullmånen/månförmörkelse väntar avslut. Oväntat kan vi få reda på något som vi inte känt till tidigare och snabbare än vi tidigare trott så kan situation eller relation förändras.

Det som gör förmörkelsen extra tuff är att Saturnus och Pluto befinner sig i en konjunktion i direkt oppostion till fullmånen.

Det är bistra toner och ett behov av att tänka om. Plikt och ansvar kan väga tungt i samband med det som sker vid förmörkelsen.

Samtidigt så befinner sig Solen och Neptunus i en fin aspekt så kärlek, omtanke och medkänsla hjälper kring nyheterna som förmörkelsen levererar.

Det exakta mötet mellan Saturnus och Pluto äger rum först på söndagen den 12 januari. Många läsare har hört av sig och berättat om hur hela hösten känts svår och tung. Som i beslutsläge, trots att exakt vad det är som ska förändras kanske inte har varit helt klart. Vid mötet mellan Saturnus och Pluto på söndagen så når denna känsla av att behöva ta nya tag i livsstrukturen, sin kulmination. Vi kan börja inse vad och hur vi ska tänka om gällande livsplanering och framtidsplaner.

Det som sker kommer sätta tonen för mycket av det vi sedan väljer att göra under 2020. Tala om rejäl kraftstart av det nya året!

På lördagen den 11 januari vänder Uranus, planeten av innovation, framåt. Det var den 12 augusti som planeten begav sig retrograd. Vattumannen, som styrs av Uranus, kan särskilt känna av att livsriktningen börjar klarna efter en snurrig höst.

Övriga tecken kommer också märka av hur nytt flöde och idéer börjar dyka upp gällande det livsområde som Uranus berör för och styr över för de respektive stjärntecknen.

Även om förmörkelsernas tid kan kännas omtumlande så är det ofta så att man, i efterhand, ser tillbaka med tacksamhet på det som sker.

Ha det i åtanke om det skulle kännas stormigt i veckan. Positiva tankar hjälper oerhört. Det kan i alla fall inte bli sämre av att tänka positivt, brukar jag tänka.

Kramar

Helena

4
76

Genom att klicka på "Skicka" bekräftar jag att jag har tagit del av Bonnier News personuppgiftspolicy.

© Bonnier Magazines & Brands AB, 105 44 StockholmTelefon: 08-736 53 00