ANNONS

Horoskop vecka 8, 2020

/

Planethändelser 17-23 februari, 2020

Woman, Face, Portrait, People, Girl, Window, Reflection

Kära läsare,

så här ser stjärnhimlen ut den kommande veckan ut:

På måndagen den 17 februari börjar Merkurius sin retrogradperiod. Den kommer att pågå till och med den 10 mars. Hela februari och i stort sett hela mars präglas även av Merkurius skuggperioder. Jag känner redan av att det saktat ned. Möten ombokas, uppgifter ändras och folk är svåra att få tag på eller få svar från.

Det är bara att ha tålamod och att fokusera på det som Merkurius gillar bäst när den backar: fila på sådant som man redan har på gång såsom att redigera en text eller ta igen gamla surdegar såsom omtentor eller uppdateringar av dokument som man inte har hunnit med.

Merkurius retrograd i Fiskarna kommer ge oss en chans till en resa som kan liknas vid ” a trip down memorylane”. Dags att se tillbaka på vad vi har åstadkommit, hur vi har utvecklats själsligt och vilka insikter vi har fått å det senaste. Finns något som vi känner att det är dags att lämna, för att vi har vuxit oss större än situationen eller relationen?

De kommande veckorna kan bjuda på intressanta insikter och spirituella aha-upplevelser.

På onsdagen den 19 februari flyttar Solen in i Fiskarnas tecken. Samma tecken som där Merkurius backar. Ser du varför jag skriver om hur andlighet men även andra Fisk-ämnen såsom att leva ut kreativitet och fantasier, kommer vara ett aktuellt tema?

På torsdagen den 20 februari möts turplaneten Jupiter med Fiskarnas styrare, Neptunus. Ännu mer Fisk-vibbar i luften och med tur samtidigt! Jupiter ger alltid flöde och möjligheter och ”mer” av de energier planeten berör. På torsdagen är det alltså Fiskarnas ämnen som får mer av allt.
Torsdagen är en underbar dag för att gå på teater, skriva en inspirerad text eller fly in i konst och musik. Eller meditera, gå på en seans eller lyssna inåt.

Fredagen den 21 februari bjuder på kraft och mod. Mars möter Uranus i en snabb, explosiv date. Använd torsdagen, fredagen och lördagen för att ta en kalkylerad risk eller inleda ett modigt initiativ. Mars är egenföretagarens planet. Dags att starta eget eller göra något modigt drag med hänsyn till ett eget företag?

Mars/Uranus mötet, som är en härlig trigon (möjligheter) kan även tyda på att ett spännande möte eller händelse kan dyka upp om du ger dig ut på stan eller i nöjesliv. Gärna på ett ställe som erbjuder lite särskilt god mat, lyxkänsla eller bekvämlighet såsom ett boutiquehotel eller liknande.

På lördagen den 22 februari fortsätter de härliga, oväntade, händelserna. Solen i Fiskarna möter Uranus i Oxen. Vad du än hade trott- här väntar nyheter av ett helt annat slag! BÄTTRE slag! Nyheterna kan vara så glada och insikterna du får så härliga. Det är mycket möjligt att du får en chans att direkt göra bruk av det som sker. Ett möte, en kontakt eller en presentation som sakta tar form i ditt sinne.

Åh, det är SÅ perfekt för på söndagen den 23 februari väntar en nymåne i Fiskarna också. Styraren av nymånen är Neptunus. Med Neptunus i en härlig sextil till tursamme Jupiter så blir detta en nymåne värd en guldstjärna!

Nymånen äger rum på grad 4 i Fiskarna. Jupiter kommer skänka kärlek, omtanke och vacker inspiration kring det som får en chans att starta i samband med dagarna direkt efter nymånen. Nymånen i Fiskarna har kontakt med Mars som i sin tur signalerar till Uranus (se fredagens aspekt). Detta gör denna nymåne till inte bara inspirerad utan ger oss även en kraft och ”nu kör vi”-attityd.

Det är en underbar nymåne som kan göra att vi startar ett kreativt projekt, en healingresa, satsar på att arbeta spirituellt eller omvårdande eller då vi bestämmer oss för att ta oss an kärlekslivet på ett nytt, medkännande och inkännande sätt.

Venus kommer skapa en kvadratur till Jupiter i samband med nymånen. En annorlunda inställning till kärlek är så rätt!

Låter som vi har en härlig vecka att vänta, eller hur?

Jag önskar er alla fina upplevelser och spirituella insikter.

Kramar

Helena

5
78

Genom att klicka på "Skicka" bekräftar jag att jag har tagit del av Bonnier News personuppgiftspolicy.

© Bonnier Magazines & Brands AB, 105 44 StockholmTelefon: 08-736 53 00