Mars 2020

Planethändelser i mars 2020

Solar System, Planets, Space, Earth, System, Science

Jag har kikat in i mars för att se över de större planethändelserna. En mycket stor sak är att Saturnus kommer byta tecken. Här är det jag hittade:

På onsdagen den 4 mars backar Merkurius in i Vattumannens tecken. Frågor kring samarbeten, vänner, sociala cirklar och teknik, forskning och internet kan behöva en andra omgång. Dags att se över vänksapen med en väninna eller eller en tidigare satsning på sociala medier eller innovativ behandling?

På torsdagen den 5 mars flyttar Venus in i Oxens tecken. Venus för med sig en behaglig energi och även andras hjälpsamhet. Venus styr över Oxen och representar att njuta av livets goda såsom fina restauranger och gourmetmiddagar men även att hantera pengar och ägande såsom mark och fastigheter. Personlig talang ingår också i denna del.

Merkurius beger sig framåt på tisdagen den 10 mars. Jag tror att vi alla är redo för att bli kvitt snurriga meddelanden och knas med kommunikation! Merkurius vänder framåt på 28 grader i Vattumannens tecken. Det kommer ta Merkurius nästan resten av mars att ta igen de graderna som planeten har backat sedan den 17 februari.  Sedan är vi äntligen ute ur efterskuggan av Merkurius retrograd.

Solen rör sig igenom Fiskarnas tecken till och med fredagen den 20 mars, då den flyttar in i Vädurens tecken. Det astrologiska nya året startar och sammanfaller med vårdagjämningen. Solen ger energi och möjligheter att ”så” inför den stundande sommaren. Väduren är snabb och handlingskraftig.

Saturnus flytt in i Vattumannens tecken på söndagen den 22 mars kommer ge oss en tjuvkik på vad som väntar från och med årets slut då Saturnus kommer stanna där för de kommande åren. Under perioden mars- juli får vi endast en försmak av vad som väntar. Sist Saturnus befann sig i Vattumannen var åren 1991-1994. Om du har åldern att minnas den tiden, på vilket sätt förändrades ditt sätt att umgås med andra, dina sociala kretsar och nya tankar som du tog in i livet? Ditt sätt att hantera teknik och internet? Hur fick de mer ansvar och disciplin i livet? Hur begränsades du av plikter?

Nymånen i Vädurens tecken på tisdagen den 24 mars har jag sedan länge markerat som en väldigt härlig nymåne. Det är en idealisk nymåne för den som vill lansera ett entreprenörsprojekt eller sätta fart på en långsiktig plan som man vill ska hålla för väldigt lång tid framöver.

Måndagen den 30 mars flyttar händelsernas planet, Mars, in i Vattumannen. Mars visar oss alltid var det blir en ökad takt i livet. Ta reda på vilket hus som Vattumannen styr i ditt personliga horoskop och du kan få en god idé om var/hur du får mycket att göra i april.

Alltid bra med lite astrologisk framförhållning! :-)

Kramar

Helena

 1. Isa skriver:

  Jag gillar Merkurius retro. Visst, knasar sig teknik o kommunikation men et roar mig mest nu när man har inblick i rådande transiter. Anledningen att jag gillar flödet som sker, är att jag har Merkurius retro natalt. Kan även tycka de är skönt med chans att göra om saker, en andfa chans osv. Dessutom tror jag att min soloxe är van att ha tålamod, så är rätt lugnt tycker jag. Istället för att brusa upp när jag inte får svar på viktiga mejl o tror att de försvunnit i cyber o hyperventilera, så tänker jag nu ”det löser sig nog när den är stationär igen”.

  Sen angående vad som skedde 91-94. Jag började skolor i två omgångar. Var mkt drama med skitsnack o jag drog mig undan till likasinnade. Det var mkt fokus på expansion av nya sociala kretsar, hur jag kände mig annorlunda men försökte vara som andra för att passa in. Hur tekniken förändrades o internet spåddes enbart bli en fluga. Vi var de första som fick ha datorlektioner o allt var så nytt, endast de som hade pengar, hade tillgång till det hemma.
  Jag hade höga krav på mig själv o tog mkt ansvar i tidig ålder o var mer som en liten vuxen.
  Jag upplever att jag finner mer o mer av mitt barnjag, ju äldre jag blir.
  Jag har en utmanande aspekt mellan min måne i lejonet o solen konjunkt chiron, så ett ständigt växande mellan vad jag borde o vad jag vill.

 2. Underbart m framförhållning tycker en Jungfru haha, tack för ett jättebra inlägg som alltid. Ska bli spännande att följa utvecklingen framöver 👍🤓 Kram till dig ❤️

 3. Kerstin skriver:

  Jag har vattumannen i 8:e huset. Död/Pånyttfödelse/mystik/övernaturlighet…. Vad i hela friden innebär det????

 4. Kamila skriver:

  Tack Helena 💗
  Spännande med mars månad 🍀

Kommentera inlägget

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Genom att klicka på "Skicka kommentar" bekräftar jag att jag har tagit del av Bonnier News personuppgiftspolicy.

LOADING..