ANNONS

Corona- Saturnus och Pluto

/

Oro och nya vägar

Eye, Eyes, Face, Portrait, Woman, Girl, People

Kära läsare,

Nyhetsrapporterna om Coronovirusets spridning upptar nyheterna idag och samtalsämnen på gator och torg präglas av detsamma. Min lokala matbutik vittnar om kunder som numera bär mask.

Rädslan sprider sig och känns som för tighta kläder.

Allt tog sin start i Kina när Saturnus och Pluto gick mot sitt dramatiska möte den 12 januari. Jag vill minnas att en astrokollega kallade förmörkelsen den 10 januari för ”dödskyssen”.

Men, låt oss nu tänka positivt.

Det laddade mötet mellan Saturnus och Pluto håller nu på att lösas upp. Det betyder inte att vi är helt klara med denna spännning. Precis som livet sedan våren 2019 kan ha känts med ”pressat” på något sätt. Som om ett stort behov av att tänka i nya banor gjorde sig påmint, så kommer vi och världen nu att behöva tänka om.

Ekonomin, hur vi hanterar våra tillgångar och agerar vid kriser kommer vara ett tema som påverkar oss under hela året. Felval tidigare, på en världslig nivå, får sin dom, kan man säga.

Med Uranus i jordens tecken kommer vi att bli mer innovativa gällande odling. Att stadsodla kommer troligen blir mer poppis. Vi vill kännas oss trygga och säkra och kanske inser att bondesamhället i en modern form inte är en så tokig väg för att vi ska uppnå en känsla av att vara självförsörjande i tider av nöd.

Det finns en enorm potential i resultatet av det som sker just nu. Jag tror att Moder Jord kan komma att tacka oss för de nya idéer och uppfinningar som kan se dagens ljus under kommande 5-6 år.

Jag läste igår att Facebook har fått se till att annonser som eldar på rädsla och panik, inaktiveras.

Jag undviker för mycket sociala medier och tänker hela tiden ”källkritik” när jag hör nyheter. Jag försöker att sila informationen så mycket som jag kan.

Jag är nyfiken. Hur tänker ni gällande alla nyheter som kommer just nu? Någon med en plan B och kanske till och med plan C? Någon som preppat? Någon som inte alls är oroad? Någon som hört något som känns lugnande/upprörande/glädjande?

Skriv och kommentera, ni har alltid kloka tankar och åsikter!

Jag ser fram emot att läsa senare idag!

Kramar

Helena

8
53

Genom att klicka på "Skicka" bekräftar jag att jag har tagit del av Bonnier News personuppgiftspolicy.

© Bonnier Magazines & Brands AB, 105 44 StockholmTelefon: 08-736 53 00