Saturnus i Vattumannen-vad väntar oss?

Saturnus i Vattumannen- tjuvkik mars-juli 2020

På söndagen den 22 mars flyttar Saturnus in i Vattumannens tecken.

Saturnus är för det flesta förknippad med prövningar, livsläxor och utmaningar. I varje tecken som Saturnus besöker så ger han olika former av restriktioner eller behov av mer ansvar och disciplin.

Ett exempel är när jag hade Saturnus i mitt fjärde hus. Det fjärde huset är förknippat med boende och familj.

Vad skedde?

Saturnus gav mig en chans att uppfylla en dröm att bo i ett stort vackert hus. Men, mitt på landet där jag i enlighet med Saturnus energier blev rätt isolerad men samtidigt superfokuserad på vad jag ville arbeta med.

Med utsikt över en skog och allt möjligt vilt man kan tänka sig, la jag grunden till det som sedan blev den här bloggen. Jag beställde hem mängder av böcker om onlinearbete och läste in mig på det som idag är avgörande för att kunna arbeta hemifrån.

Saturnustransit i en ask.

Möjligheter som man får förtjäna, är ett annat sätt att uttrycka det.

Saturnus vill att man visar sin goda vilja, sin bästa disciplin och att man är realist. Då kan stora saker hända, med tiden. För Saturnus är förknippad med behovet av tid.

Innovationens tid väntar

När Saturnus från och med den 22 mars- 1 juli besöker Vattumannen är det bara en tillfällig visit. Vi kommer att få en liten tjuvkik in i det som Saturnus kommer föra med sig under de kommande åren.

Det är inte förrän den 17 december som Saturnus flyttar in i Vattumannen för att stanna där till och med den 5 mars 2023.

Saturnus i Vattumannen kommer belysa kollektiva ansträngningar och teknik. Om det är någon gång som kloka sinnen och gemensamt arbete kan leda till att ge världen ett smartare sätt att använda sina resurser, så är det under de kommande åren.

Hur ska vi alla komma överens?

Det kommer bli ett hett ämne att jämka viljor, åsikter och teorier. Men vi måste lyckas för i slutändan kommer det gynna oss alla.

Användandet av luftutrymme och kanske till och med rymden kan komma att bli ett helt annat än det vi har varit vana vid. Rymdresedags? Försäljning av luft/gas som tillgång?

Att använda mark och utrymmen kollektivt kommer troligen bli en het potatis också.

Att dela boende och liv med vänner och kärlekspartner i en mer kollektiv anda kan också gynnas av Saturnus besök i Vattumannen. Nya familjekonstellationer och sätt att interagera med varandra kanske innebära att vi får en ny sorts relationsstatus att använda eller att definitionen av ”man”, ”kvinna”, ”x” debatteras i tuffa diskussioner.

Kontroversiella ämnen och nytänkande kombinerat med utmaningar!

I samband med att Saturnus sist befann sig i Vattumannen, 1991-1994, lades grunden för internet. Nu är vi där igen. Dags att ta internet till version 2.0?Kopplingen mellan våra ägodelar och tekniken kommer troligen bli ännu mer påtaglig.  Kylskåp som signalerar direkt till våra matkontot i butikerna att de behöver påfyllning, röststyrda apparater i hemmet och på jobbet och virtuella assistenter kommer troligen bli en ännu mer naturlig del av våra liv. Livet ska fungera per automatik, baserat på vad teknik och datorer noterat och hur de sedan agerar.

Läskigt, bra eller både och?

Samtidigt kommer troligen Saturnus att se till att användandet av sociala medier och plattformar blir mer reglererat. Åldersgräns för att surfa? Tuffare annonsregler i sociala medier? En ny sort smartare platta/dator eller telefon/teknisk uppfinning som kan ersätta de teknikprylar vi har idag?

De som inte håller måttet online, kommer rensas ut. Nya plattformar (kanske Facebooks nya riktiga konkurrent visar sig) kommer se dagens ljus.

Så, dags att få en första glimt av vad som snart står inför dörren väntar alltså under tiden mars-juli.

Låt oss hoppas att innovationen och gemensamma ansträngningar kan vända negativa trender och finna vägar bort från smittor och fattigdom.

Kramar

Helena