ANNONS

Horoskop vecka 19, 2020 (och en uppdatering om horoskopet på söndagen)

/

Planetaspekter den 4- 1o maj, 2020

Flower, Pistil, Stamen, Petal, Branch, Tree, Blossom

Kära läsare,

Imorgon kommer det sedvanliga veckohoroskopet tyvärr att utebli. Även en astrolog blir lite trött ibland och jag känner att jag behöver prioritera att vila i några dagar.

Jag hoppas att ni förstår.

Men, här kommer aspekterna som väntar oss för vecka 19. Notera och se vad som sker er- det är en känslornas och inspirationens vecka som väntar.

På måndagen den 4 maj väntar två planetmöten:
Venus (i Tvillingarna) möter Neptunus ( i Fiskarna) i en kvadratur. Det här kan ge upphov både till en superhärlig energi och en viss tveksamhet. Är det verkligen så bra och vackert som det verkar i en relation eller med en ny person?

Här är det lätt att snubbla runt lite. Avvakta därför med viktiga beslut gällande en relation om du går i sådana tankar.

Det andra planetmötet på måndagen är Solen och Merkurius möte i Oxens tecken. Detta ger upphov till en blixtsnabb, intelligent energi. Den lär märkas av redan under helgen den 2-3 maj. Snabba tankar, idéer eller mentala genombrott väntar. Detta bådar för sömnlösa nätter för huvudet kan vara sprängfyllt med tankar och KUL sådana. Skriv ned idéer och läs och lyssna till allt det spännande som dyker upp.
Inget sker av en slump och snabbare än du hade kunnat tro så kan du få användning för dina nya insikter.
Eftersom planeterna möts i Oxens tecken ligger fokus troligen kring pengar, din kunskap och arbete. Idéerna kan röra ett nytt sätt för dig att arbete eller omvärdera priset för din erfarenhet. Eller hur du värderar egendom som du äger. En snilleblixt eller insikt kan göra att du inser att du sitter på guld, trots att du inte sett det förut. Detta gäller både när det gäller mark/bostad/fastighet men också din egen talang.

Spännande!

På tisdagen den 5 maj skiftar månnoderna tecken. Det är en stor sak. Vårt själsliga kall påverkas av var månnoderna rör sig. Jag skrev nyligen ett blogginlägg om saken. Du finner inlägget HÄR.

Fullmånen på torsdagen den 7 maj kommer med stora intensiva känslor för den äger rum i Skorpionens tecken. Den äger rum på grad 17 i Skorpionen. Solen och Uranus rör sig i en vid konjunktion mitt emot månen. Hastiga nya händelser väntar och jag skulle inte bli förvånad om det rör skatter, skulder eller bankärenden och området delat ägandeskap. Skorpionen styr också över virus och kirurgi, liv och död och livstransformation så nyheterna kan röra dessa områden också. Inte helt oväntat.

Med fullmånen väntar en kulmination av den resa som inleddes för ett halvår sedan. På ett personligt plan kan du fråga dig själv vad du inledde för ett halvår sedan. En detoxresa, plan för kirurgi och läkande, resan mot en skilsmässa eller gemensam ekonomi? Samboskap? Graviditet? Nu når resan sitt avslut, är det som att komma till en platå. Där kan man överblicka val inför framtiden och ta nya beslut om planer framåt.

Samtidigt vid fullmånen så signalerar Solen till både Neptunus och Jupiter i fina aspekter. Detta bäddar för en inspirerande och mjuk energi. Kärlek, medkänsla och skönheten i livet och på jorden kommer ge oss hopp. Den är vacker på det sättet, den här fullmånen.

Enda gnisslet är det faktum att Saturnus och Uranus befinner sig i en kvadratur. Detta kan ge upphov till nyheter om regler eller struktur, från stora företag, regering eller de styrande. I dessa tider har vi, tyvärr, börjat vänja oss vid denna typ av nyheter.
Låt oss hoppas på mer överraskande goda nyheter, käslor och inspiration än åt det andra hållet.

Nyheter och avslutande energier brukar kännas av +/- 4 dagar från det datum som fullmånen äger rum. Detta gör att nästan hela vecka 19 präglas av fullmånens energier. Personligen tycker jag att energierna kring Skorpionen brukar kännas av på djupet.

Några dagar efter fullmånen, på lördagen den 9 maj, väntar ett möte mellan Skorpionens styrare, Pluto, samt Merkurius. Pluto befinner sig retrograd sedan den 25 april. Det gör oss under de kommande 5 månaderna mer benägna att ta tillbaka kraften i våra liv, efter lite introspektion och utvärdering. Nu är det slut med att ta skit, skulle man kunna uttrycka det! Slut med energitjuvar och att känslan av att inte äga sitt liv. Det är en renande process både på ett inre och ett yttre, fysiskt plan.

När Merkurius och Pluto retrograd möts i en vacker trigon på lördagen, och vi är triggade av fullmånen, så kan beslut om pengar, ekonomi, bidrag, försäkringsansökningar, skatter, skulder och mark/boende och jobb, bli aktuella i en snabb takt. Lite grävande eller efterforskningar kan också ge svar om just dessa områden. Kanske har vi missat en avgörande detalj gällande pengar?

Veckan avslutas med flera planetmöten:
Söndagen den 10 maj ger oss ett möte mellan Merkurius och Jupiter i en trigon. Glada nyheter är på ingång! Det kommer märkas av under hela helgen. Merkurius och Jupiter är resornas och studiernas/kunskapernas tecken. Det ser ljust ut gällande dessa ämnen. Låt oss hoppas att vi får goda nyheter från världen och om möjligheterna att våga börja tänka på att vi inte alltid kommer behöva höra talas om lock-down och stängda gränser.

Solen och Neptunus kommer samtidigt att befinner sig i en sextil: KÄRLEK, KÄRLEK, KÄRLEK, HOPP OCH INSPIRATION. Vackert! Detta är människor och världen när den visar sig från sin bästa sida. Och för de som älskar att uttrycka sig kreativt så är denna aspekt lika värdefull som att få en kreativ gåva i ett fint inpackat paket med guldsnören. Och lite magisk konfetti som saktar singlar ned från luften…. Den här helgen kan det skapas mästerverk med pensel, skrivdon, musikinstrument, lera och kameror! Fånga dessa dagar om du vill ge uttryck för dina kreativa förmågor.

Jag önskar er alla en vacker och inspirerande kommande vecka!

Kramar

Helena

6
78

Genom att klicka på "Skicka" bekräftar jag att jag har tagit del av Bonnier News personuppgiftspolicy.

© Bonnier Magazines & Brands AB, 105 44 StockholmTelefon: 08-736 53 00