Tack och hej!! Jag flyttar till Sköna hem

Nu är det dags för mig att tacka för den här tiden på amelia för nu tar jag och packar ner min blogg i en digital flyttlåda och fortsätter på Sköna hem.

Tiden här har varit osannolikt rolig och givande. Tack snälla amelia-redaktionen för allt.

Nu fortsätter jag egentligen som om ingenting har hänt med min blogg Hemma Med Helena fast då inom Sköna hem-ramen. För innehållet kommer fortsätta vara som det alltid varit med en bred blandning av inredning, pyssel, mat å bak, 3-barns-liv och hemmafix. Hoppas du vill hänga med mig. Här är länken till mitt nya sköna hem För du vill väl inte missa en massa läskiga halloweenpyssel och inte för att tala om JULEN, eller hur??!!

KRAM!!

  1. Åsa skriver:

    Välkommen, Varmt välkommen, min NYA kollega … åh va kul:)
    Kramar Åsa

Comments are closed.

LOADING..

Enklaste halloweenpumpan

Nu är det inte långt kvar till halloween och i vårt område poppar nu stora orangea pumpor upp som svampar på förstukvistarna.

Förra året var jag ytterst ambitiös med många snygga pumpor men i år tar jag den enkla vägen. Istället för att karva på pumpan målar jag med svart tuschpenna. Men för att göra det lite mer originellt än de vanliga arga, läskiga ansiktena så väljer jag att skriva ett ”läskigt” budskap på min pumpa.

För att göra det enkelt för mig att få raka linjer och måtta använder jag maskeringstejp. Men det går ju lika bra utan. Skissar med vanlig kulspetspenna och fyller sedan i med tjock, svart tuschpenna.

Blev nu sugen på att göra en till med vårt gatunummer. Det skulle vara snyggt värre, det.

För fler pumpor som dessa nedan, klicka på denna länk.

  1. Så enkelt men så himla fint! Blir nog snyggt med en pumpa med husnummer också :)

Comments are closed.

LOADING..

Origami extas

I går kväll var jag i himlen. Jag var på en origamikurs.

Karin från pyssliga bloggen Pysselbolaget drog med mig på origamikurs och det är jag så innerligt glad för. Det kändes inte alls svårt att lämna barnen med mormor, stressa sig blå och att streta genom stan i regn och oktoberrusk för här skulle det pysslas. Och oj vad vi pysslade. Två och en halv timma har nog aldrig någonsin gått så fort.

Vår kursledare Fia Sjöström är en kreatör och pysslare och använder sig alltid av ”det som andra kallar skräp” – åkerbruk och upcycling alltså.

Gårdagens uppdrag var att göra vackra pappersboxar av papper som togs från gamla tidningar och broschyrer.

Bläddrade genom en tidning och hittade en sida med vacker rosa konstbild. (Behövs 8 likadana sidor för ett lock) Den skulle ge en vacker rosa ask tänkte jag. Men så krångligt det var då! Inte konstigt att det krävs en hel kurs för att lära sig detta. Origami är ju en konstart och inget man bara slänger ihop på en kafferast men att det skulle vara så svårt hade jag väl inte tänkt.

Själva vikningen, det fick jag kläm på men att få till mönstret, att färgerna skulle hamna på de synliga sidorna på asken – det var en utmaning i hjärngympa. ”Om jag viker så, då hamnar den svarta här, men då försvinner ju det rosa. Men om jag vänder så, då kommer den sidan fram” Efter ett otal försök så blev det som jag hoppades på och sidorna blev rosa.

Ska försöka hitta en bra beskrivning med bilder om ni är intresserade av att testa själva för det är inget man med lätthet skriver ner en beskrivning på. Krävs typ en kurs…

Väldigt, väldigt nöjd med min ask som också kan bli två fat då de blad jag använde var vackra på båda sidor. Ska försöka göra sådan ask till julklapparna, men inte till hela släkten kanske.

Och apropå julklappar, alla i kursen ville göra mer så i november ska vi återvända och julpyssla med återvunnet papper. Åh, längtar redan.

  1. Oj vad roligt det såg ut! Hoppas du hittar en beskrivning att dela med dig av!

  2. Supersnygga askar! Önskar att jag hade kunnat vara där. :) Kram /Helena

  3. Så roligt vi hade! Låt oss göra det igen snart!

Comments are closed.

LOADING..