Min enklaste och godaste äppelpaj

Äppelpaj – smaka på det ordet. Visst får man upp en massa härliga smakminnen i huvudet.

Finns väl lika många olika pajsorter som det finns äppelträd. Denna nedan är av en liten annan karaktär. Kryddig med smak av mild pepparkaka och så med mjukpepparkaksmix får man nästan löjligt enkelt en paj att imponera med.

Ingredienser
5-6 äpplen
1 förp mjuk pepparkaksmix
ca 100 g smör
2-3 dl hackade nötter

Gör så här: Skala, kärna ur och skär äpplena i bitar. Lägg i ugnsfast form och strö över mjukpepparkaksmix. Bred ut så det blir ett jämnt lager, behöver inte tömma förpackningen om formen inte är så stor.

Hyvla smör med osthyvel och lägg skivorna över pepparkaksmixen. Det behöver inte vara ett heltäckande lager men ju mer smör desto knäckigare blir det. Eventuellt addera på ett lager hackade nötter. Jag älskar nötter och hade hasselnöt, mandel, cashew och paranöt.

In i ugnen på 200°C, ca 30 minuter eller tills det är ett gyllene täcke. För att få extra knäckig yta tas pajen ut efter 20 minuter och hyvla på några extra smörskivor.

Låt stå och svalna och stelna till sig. Servera med vaniljglass.

  1. Alltså detta var den godaste äppelkakan jag gjort!! Och såå enkel!! Har bjudit på den vid två tillfällen och alla älskade den och lovprisade den!!

  2. Mixen ska alltså fortfarande vara torr?
    Mvh Jeanette:)

Comments are closed.

LOADING..