Oscarsgalan

Ikväll gick alltså den 84:e Oscarsgalan av stapeln. Jag såg spektaklet i behaglig soffposition hemma hos min kompis Issa.
Och allt gick ju mest som man trott. Meryl Streep kammade hem en statyett, Hugo och The Artist fick fem vardera. Det enda oväntade var att Sacha Baron Cohen hällde aska över en bestört Ryan Seacrest, mitt på röda mattan. Och att jag åt spicy beef noodle soup till middag. Det har jag aldrig gjort förut.

Det roligaste var kanske ändå röda mattan. Oscarsgalan är ju stilmässigt aldrig lika vild som Grammy-festen, men minst lika kul. Här är kvällens, enligt mig, topp-klänningar:

Michelle Williams äntrade Kodak Theatre i en korallfärgad klänning från Louis Vuitton. Vilken färg! Vilket hår! Michelle får tummen upp.

Gwyneth Paltrow får ju alltid till det. Klassiskt, med en twist – den här gången i form av en cape signerad Tom Ford. Rena rama superwoman!

Den alltid svartklädda Rooney Mara hade kvällen till ära på sig en vit klänning från Givenchy. Vitt var hett på röda mattan.

Kristen Wiig, som jag i skrivande stund inte lyckas få loss en bild på, var superfin i nude-färgad klänning, snyggt matchad med mörka lockar och svarta naglar. Enkelt och avslappnat – i den mån man nu kan använda såna beskrivningar i sammanhang som detta. Maya Rudolph hade lyckats bra, även hon.

 

  1. Alskar ju Gwyneths klanning, men som du skriver, den ar ju inte direkt avslappnad. Tanker pa hur hon hela tiden maste halla sin hallning for att inget ska ”se konstigt ut”. Dar kan inga troskanter, mage eller annat synas. Herregud vad obekvamt det maste vara. Och vilken diet den maste kommit med… Trots att Gwyneth alltid ar fabolous, men detta ar ju mer an sa!

  2. Anna skriver:

    Jag gillar klänningen på Mischelle Williams, underbar färg som passar henne perfekt. Dock så har jag alltid haft svårt för den här kjolen på kjolen-trenden.

    Klänningen på Kristin Wiig var också jäkligt fin!

Kommentera inlägget

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Genom att klicka på "Skicka kommentar" bekräftar jag att jag har tagit del av Bonnier News personuppgiftspolicy.

LOADING..