Enarmad bandit

Det stormar mer än nånsin (okej, kanske inte mer än nånsin) runt Michael Jackson. Den ena dåren efter den andra stämmer dödsboet på hutlösa summor. En kvinna i fängelse påstår att det var henne Michael besjöng i sina hittar och vill nu ha 7 miljarder kronor för sin möda. Och så fortsätter det. Just nu ligger drygt 100 mål och väntar på att klaras upp. Men Michael kan ju inte vara den ende som råkat ut för detta. I brist på bättre sysslor surfade jag runt en stund i ämnet – och hittade en hel del. Bland annat:

• 1993 stämde en man från Texas Elvis Presley Enterprises eftersom han menade att Elvis inte alls var död – utan helt enkelt bara tog en paus från strålkastarljuset. Hur han visste? För Elvis ofta ringde honom.

• Den helt okände Allen Eckhard stämde 2009 Michael Jordan på närmre 3 miljarder kronor för att, ja, stjärnan var lik honom. Eckhard krävde också att Nike, som hade kontrakt med Jordan, skulle betala honom samma summa. Eftersom han ju hjälpt dem med marknadsföringen.

• När Christopher Nolans Dark knight dök upp på filmdukarna var måttet rågat för den lilla staden Batman i Turkiet. 2008 anklagade borgmästaren filmens producenter för att ha använt stadens namn utan tillåtelse.

• Sen är det ju svenskan Lisa som påstår att Lisa Marie Presley är en fejk och att de i själva verket blev förväxlade vid födseln. Hon stämde Elvis dödsbo förra året på drygt 900 miljoner kronor. Läs mer om hennes historia i I, Lisa Marie, the true story of Elvis Presley’s real daughter.

  1. Emma skriver:

    Tack för en superblogg! Jag vill minnas att du har en supersnygg Whyred-parka. Vad heter modellen? Är på jakt efter något snygg till hösten.

  2. Mia skriver:

    Översätter du redan skrivna texter på engelska när du bloggar? För man ser att det är en väldigt engelsk text fast på svenska, ordföljd och grammatik är exempelvis fel i stycket om Elvis. Ren nyfikenhet från min sida, jag vet att du är en bloggande journalist och då brukar texterna hålla en snygg nivå.

Kommentera inlägget

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Genom att klicka på "Skicka kommentar" bekräftar jag att jag har tagit del av Bonnier News personuppgiftspolicy.

LOADING..