Fikonmarmelad!

Jag har mer fikon i trädgården än jag kan äta, och vad gör man då? Fikonmarmelad! Gör så här:

Tvätta cirka tjugo fikon.

Skär dem i tärningar, med skal. Låt dem koka upp med 1 1/2 dl strösocker, 1 vaniljstång och 1 kanelstång.

Riv citronskal från en kvarts frukt och blanda i.

Låt puttra i 20 – 30 minuter, tills marmeladen har blivit tjock och kladdig.

Et voilà! Lite lifestyle såhär på onsdagskvisten.

  1. Vet du möjligtvis hur man gör fikonhonung? Åt det nämligen på Kos och saknar det som tusan.

  2. ANne skriver:

    chevre och fikonmarmelad serverar alltid min mamma. Oslagbar kombo!

  3. maria skriver:

    snälla Kunde du posta dina top 5 el 10 Montana tips, vilka områden e värt att åka förbi? hade varit otroligt mycket uppskattat! tack o kram

Lämna ett svar till Nathalie Avbryt svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Genom att klicka på "Skicka kommentar" bekräftar jag att jag har tagit del av Bonnier News personuppgiftspolicy.

LOADING..