Vinnare!

Oj, vad många roliga och matnyttiga tips som trillade in! KUL att läsa! Framförallt gillar jag att känna gemenskapen i att vi alla kämpar med samma sak – och, bitvis, frustration. Det är betryggande, på nåt vis.

Än en gång: Tugga för skillnad är ett samarbete mellan Extra och SOS barnbyar för att stärka barns tandhälsa i Ghana. För varje Extra svenskarna tuggar i oktober och november går ett öre till projektet. Som en del av projektet har dessutom Ingela P Arrhenius gjort boken Vem tog min tandborste, samt en superfin poster. De finns att köpa hos Krabat, och alla intäkter går till SOS Barnbyar. Förra året genererade samma kampanj drygt 2, 1 miljoner kronor!

Här nedan följer vinnarna! Mejla era adresser till jennie@jenniehammar.com, så svarar jag med vinster!

Milla: Vi har gjort det som en liten lek där de olika tänderna symboliserar olika djur! Till exempel börjar vi med att gapa som flodhästen sedan borstar vi huggormens tänder, kattens tänder och till sist morrar vi som en tiger, då biter sonen ihop tänderna och vi borstar där fram :)

Karin: Först får lilltjejen (2,5 år) borsta själv och sen får jag ta ”sista” och då försöker vi komma ihåg allt hon har ätit under dagen och låtsas borsta bort det! Det är roligt! Enligt henne har hon ätit gooooodis varje dag, men riktigt så roligt har vi det inte! :)

Karin: Önskar så att jag satt inne med en formula för lyckad tandborstning på ett litet barn men just nu kämpar vi morgon och kväll. 1,5-åringen vill absolut inte få sina bissingar borstade… Vi provar allt. Sjunga. Distrahera. Låta honom borsta våra tänder. Inget hjälper. Men vi gör det ändå. Barn har perioder då de absolut inte vill och man får rida ut stormen. Snart kommer han tycka att det är KUL igen och i väntan på det så hade den däringa planschen lyst upp vår tillvaro!

Mirja: Ha ett gäng olika tandborstar hemma så de kan välja en favorit till kvällen o sen kanske de tar en annan till morgonen. Sen är det alltid bra att prata om tandtrollen när de är lite större….troll vill ingen ha i munnen

Susanne: Jag har ett ark med klistermärken som morot. När tandborstningen är färdig så vet min son att han får välja en gubbe som han sedan sätter på ett färgglatt papper. Så det blir som ett stort kollage av gubbar till slut. Detta fungerar även vid andra saker så som t.ex. toalettbesök/potträning. Asbra metod helt enkelt =).”

Kommentera inlägget

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Genom att klicka på "Skicka kommentar" bekräftar jag att jag har tagit del av Bonnier News personuppgiftspolicy.

LOADING..