Julstök

Så var det alltså hög tid att styra upp juldelikatesserna. Koka glögg, baka pepparkakor – men vi börjar med lussekatterna. Detta är enda tiden på året det finns färskjäst i mataffären, och då gäller det att passa på. Frysen kommer att fyllas med bullar och bröd.

Här går julmusiken på repeat, en årlig tradition som uppskattas mer av vissa (mig själv) än andra (Filip). (Jag skulle vilja påstå att Ilse diggar det också.)

Och ja, kesella tar ju många i sina lussekatter, men här blir det ricotta. Ett annat tips för saftiga bullar är att inte baka ut dem med för mycket mjöl. S

Tadaa!

 1. E skriver:

  Det funkar finfint att baka med torrjäst. Jag bor själv i USA men hittar aldrig färsk jäst i affären så jag bakar bara med torrjäst och resultatet blir hur bra som helst. Se till att proofa jästen först bara

 2. D skriver:

  Åh, mys! Får alltid myskänsla när jag kikar in på din blogg, som för övrigt är dagligen. Skulle önska lite fler bilder från ert hem, även om jag förstår att vissa delar är privata. Men kanske lite detaljbilder? Tack för en härlig blogg!

 3. elin skriver:

  FYI Det går att frysa jäst :)

  1. Gör det verkligen det? Då ska jag prova detta.

   KRam. Jennie.

 4. Terese skriver:

  Hej. Var/i vilken affär köper du färsk jäst? Jag bor själv i USA, San Francisco. Tack på förhand.

  1. Det finns att köpa på alla Gelsons!

   Kram! Jennie.

  1. Hej! Jag bor i Berkeley och dom har farsk jast pa Berkeley Bowl och vissa Whole Foods. Hoppas det hjalper :)

Kommentera inlägget

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Genom att klicka på "Skicka kommentar" bekräftar jag att jag har tagit del av Bonnier News personuppgiftspolicy.

LOADING..