Little Tokyo

I helgen tog jag rygg på Issa för att få tag i ingredienser för att laga shabu shabu hemma. Om jag var tvungen att välja en rätt att äta i resten av mitt liv skulle det nog vara shabu shabu. Eller pizza. Hursomhelst. Hon är något utav en expert på området och har hittat det bästa, tunnast skurna köttet för den japanska rätten. Vi begav oss till Little Tokyo i Downtown.

Hela världen finns representerad i olika kvarter i LA. Det finns alltid nåt nytt land att upptäcka, smaka, uppleva. En av alla anledningar till att LA är en av världens bästa städer.

Och när väl köttet var kirrat, inhandlades resten på, ja, en japansk Ica.

Bok choi, ponzu, tofu, med mera köptes. Här ser vi ett gediget urval saker jag inte har en aning om vad det är.

Hade kunnat tillbringa timmar med att titta och undersöka saker! Så mycket som ser gott ut. Och mindre gott ut.

En japansk Kikat. Grönt te-smak. Gott!

Slutligen var jag så klart tvungen att ta en bild på den här som satt och softade utanför:

Det är ju trots allt inte så ofta man ser en gris i barnvagn.

  1. KitKat med smak av grönt te tog en japansk kollega med sig en gång till jobbet efter att hon varit hemma i Japan. Riktigt goda!

    Jag stötte för övrigt ihop med Charlotte Gainsbourg i en japansk matbutik i Paris en gång. Hon kanske också gillar Shabu Shabu?

  2. Hej Jennie, maste man ha en speciell gryta för shabu-shabe??? verkar sa gott…

  3. ISA skriver:

    http://isabyl.devote.se

    haha ofta man tar med sig grisen ut! Måste nästan åka till little tokyo ju, så spännande!

Lämna ett svar till Christine Avbryt svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Genom att klicka på "Skicka kommentar" bekräftar jag att jag har tagit del av Bonnier News personuppgiftspolicy.

LOADING..