Quinceanera!

I helgen var vi på ”quinceanera”, stor mexikansk 15-årsfest. Det är tydligen lika stort att fylla 15 där, som 16 i USA – eller 18 i Sverige. Om det nu är så stort. Jag har aldrig hört talas om en 18-årsfest med 300 gäster. Vi har känt Martha sedan vi flyttade hit, och numer hoppar hon in som barnvakt åt Ilse, och det var alltså hennes dotter Carmen som fyllde år. 300 personer, mariachi-band, mat, tårta, dans och stora klänningar.

I helgen var vi på ”quinceanera”, stor mexikansk 15-årsfest. Det är tydligen lika stort att fylla 15 där, som 16 i USA – eller 18 i Sverige. Om det nu är så stort. Jag har aldrig hört talas om en 18-årsfest med 300 gäster. Vi har känt Martha sedan vi flyttade hit, och numer hoppar hon in som barnvakt åt Ilse, och det var alltså hennes dotter Carmen som fyllde år. 300 personer, mariachi-band, mat, tårta, dans och stora klänningar.

Ilse var inte blyg av sig. Flög över dansgolvet och minglade mellan borden.

 

LOADING..