Förlossningen!

Vi åkte in vid fyra på morgonen till Cedars. Jag var tre cm öppen, och de började med att sätta in dropp, som verkar vara standard, och värkstimulerande. Jag hade förlorat ”proppen” några dagar tidigare och börjat läcka vatten, så min läkare förespråkade att vi satte igång förlossningen. Från och med att man kommer in på BB får man inte äta något – utom isglass och jello. Så det gäller att ha bunkrat upp med energi innan!

Utsikt över Hollywood Hills från förlossningsrummet. Inte för att det får värkarna att kännas mindre, kanske, men det var ändå trevligt att ligga där och se solen gå upp.

Dr Goldberg, min läkare som följt både hela min förra graviditet och den här, kom in ett par gånger under dagen för att titta till mig. Han arbetar alltså inte på sjukhuset, utan har sin mottagning 10 minuter bort. Men hoppar på sin cykel och hojar ner när hans patienter, som jag, ska föda. Älskar den här mannen. Innerligt.

Här är klockan fem, jag har legat med epidural sedan klockan ett, och är tio centimeter öppen – redo att krysta. Goldberg har pepp-snack baserat på nån sorts liknelse med det cirkelpass han tränat på morgonen. Nåt med att man ger allt i sju minuter för att sedan andas, osv.

Sen kom han, Tage! 3, 7 kilo och 52 centimeter lång. Så starkt och så fint. Jag fick ta emot honom och dra upp honom på bröstet själv, vilket var en helt OTROLIG känsla. Att liksom vara den första som möter honom. Hans första skrik var i min famn. Mer detaljer om allt detta i nästa veckas podd, när vi ska avhandla hela förlossningen.

Filip åkte hem till Ilse på kvällen och jag och Tage fick två nätter för oss själva, i vår egen lilla bubbla. Snutta och lukta och pussa. Tänk att det kan vara så mysigt att ligga på sjukhus. Vi hade fantastiska sköterskor som såg efter oss. Och här ligger han med sina namnlappar och larm (det är nåt svenska bebisar slipper!) runt fötterna.

Och båda dagarna kom pappa och Ilse och hälsade på. Detta är första mötet mellan storasyster och lillebror. Så fint och rörande. Gick alldeles utmärkt, det som vi varit lite nervösa inför. Att han skulle bli en permanent installation, som skulle följa med hem och konkurrera om uppmärksamheten, var inget som hade sjunkit in här.

 1. Sara skriver:

  Vackert och ljuvligt :)
  Stoort grattis!

 2. Stort grattis! Vad härligt att du bjuder på detta, underbart att det gick bra!

 3. Mia skriver:

  Så ljuvligt och så fint. Att få barn är magiskt! Grattis till lille Tage!!

 4. Lisa skriver:

  Hej

  Ville bara tipsa om en online butik som säljer supercoola kläder till schyssta priser http://www.rrebellion.com

  Tack för en jättebra blogg.

  Mvh
  Lisa

 5. Maria skriver:

  Jag var inne på Underbara Claras blogg och såg därunder din text om att du fick ta emot honom och det fick mig att titta in här.
  Det var många år sedan jag fick mina tre barn. Faktiskt hela 23 år sedan min sista föddes. Men jag vill bara berätta att jag i Sverige också fick ta emot mitt andra barn och dra upp honom till mitt bröst och det är en underbar händelse som funnits kvar i mitt hjärta och kommer att göra det livet ut!
  Jag förstår inte varför det är vanligare för det är en otrolig kärlek som går genom kroppen när man får känna kontakten med sin helt nya baby!

  Stort grattis till den lille!
  Maria

Kommentera inlägget

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Genom att klicka på "Skicka kommentar" bekräftar jag att jag har tagit del av Bonnier News personuppgiftspolicy.

LOADING..