Åhléns

I Veckans bläcka! har jag och Karin varit inne flera gånger på åldersgränser. De oskrivna reglerna kring när man ”borde” sluta med tajta jeans och bikini. Som att det vore förutbestämt att man inte går runt i kortkort efter 40. Idag ser det inte ut så – VILL jag säga, men tydligen gör det VISST det. Enligt en ny undersökning som Åhléns gjort tycker svenskarna att gränsen för när man måste sluta använda kort kjol går vid 44,1 år. Och män får inte ha färgglada sneakers efter 43. Visst låter det löjligt? Som att vi vill att folk ska vara strömlinjeformade i sin stil och åldras i förtid, istället för att vara brokiga och uttrycksfulla. Vilken dum åldersdiskriminering!

Detta vill Åhléns ändra på! Deras vårkampanj går under banderollen ”Länge leve gränslösheten, låt oss klä oss hur vi vill oavsett ålder!”. Något som borde vara en självklarhet. Tänk på det och shoppa vad du KÄNNER för och inte enligt någon förlegad, dum norm.


  1. Anne skriver:

    Ja för man KÄNNER ju inte sig som gammal. I sommar blir jag 52, men inuti känner jag mig som max 35. Jag lyssnar på er och andras poddar som är 10-15 år yngre och jag tror att jag är jämnårig till någon referens som härrör från längesedan (typ min ungdom) får mig att inse fakta ;) Klär mig fortfarande i sådant jag tycker är snyggt, använder leggings till klänning för det trivs jag i. Det enda jag inte har som jag alltid hade som ung är skyhöga obekväma skor (har kommit på att ont i fötterna inte är sexigt – gärna hög klack, men sköna) och superkorta kjolar eftersom mina ben inte är desamma efter jag fick barn.

  2. Det där med seniomode…jag frågade min make vad han trodde att vi skulle ha på oss när vi var 75 år. Vi var båda inne på linjen att det kommer att bli jeans och tröja, eftersom det är modet nu när vi är 40+. Vad våra barn kommer att ha när de är 75 kommer troligtvis att vara liknande det de har när de är 40+. Jag ser samma sak på min mamma som är 70 år – jeans och tröja är standardplagg och hon går på bodypump i träningstights och träningslinne från H&M, precis som alla andra. Hon använder till vardags Nike Free och har vindjackor och fleecetröjor. Ju äldre och friare från arbetsplatskonventioner desto större valfrihet i modet. Rörelsefrihet, bekvämlighet men ändå lite tufft och stylish. Känner att jag klär mig så redan nu, fast inom ramen för vad som funkar på jobbet (snygga rena sneakers funkar, men med kavaj till). Älskar att följa Åhléns-reklamkvinnan på Instagram som där heter @saramaijewels . Jag kan också rekommendera @iconaccidental och @advancedstyle . Så mycket inspiration och vitalitet!!

    Adidas gör de absolut bästa löparskorna för oss med smala fötter och för alla som springer mycket på asfalt. Coola kläder också!

  3. Emma skriver:

    Känns som att 20+ åringarna gick i bräschen för detta med sina helskägg och tantkjolar. Varför de nu vill se ut som pensionärer…

Kommentera inlägget

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Genom att klicka på "Skicka kommentar" bekräftar jag att jag har tagit del av Bonnier News personuppgiftspolicy.

LOADING..