Festlig lunch!

PLOPP! idag kom Issa, Karin och Lotta över på lunch. Utan att det egentligen krävdes nån ursäkt för denna bjudning, firade vi min födelsedag (som var för EN MÅNAD sen! It’s never too late!).

Detta innebar att det fanns ett champagne-alternativ till den alkoholfria drycken. (Samt att jag fick fina presenter.)

Jag hade gjort en marockansk tagine som – om jag får säga det själv – var supergod (även om den gör sig SÅDÄR på bild)! Det här är en ny favorit. God och enkel att göra. Jag höftar, men ungefär så här gör jag: Blötlägger tio katrinplommon i en timma. Bryner en gul lök och en styckad kyckling snabbt i en stekpanna. Häller över allt i lergrytan (med vätskan från katrinplommonen, se till att den täcker kycklinegn) och häller i två matskedar paprikapulver, tre matskedar mandelmjöl, salt, peppar och ställer den sedan i ugnen i 175 grader i en timma. Idag rev jag dessutom ner en matsked färsk gurkmeja i.

Servera med pitabröd, oliver, sallad, grillad paprika – PLOCK, helt enkelt.

 

 1. Jag vill också prova detta, men ska man ha med katrinplommonen i lergrytan sen eller bara vätskan? Gnuggar man in kycklingen i kryddorna eller bara häller man det bara rakt på?

 2. Jeansjackan på bilden är så fin! Var är den ifrån?

 3. sara skriver:

  Åh vilken nyans/märke är det på det snygga läppstiftet du har här?

  1. Maria skriver:

   Ja? Vilket är läppstiftet? Du har alltid så fina läppstift! Önskar mig ett inlägg med din läppstiftsgarderob =) Hälsningar, Maria.

 4. Mia skriver:

  älskar tagine! Ser fantastiskt trevligt ut

 5. Marie skriver:

  Hej! Varifrån kommer din snygga jeansjacka?/Marie

Kommentera inlägget

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Genom att klicka på "Skicka kommentar" bekräftar jag att jag har tagit del av Bonnier News personuppgiftspolicy.

LOADING..