Fredagsmys.

Välkommen fredag! Vilken lycka! Vilken befrielse! En bieffekt av att arbeta skift, kanske känner någon igen sig, är den hårfina skillnaden mellan eufori och nattsvart depression. När jag sovit för lite, och det blir lätt så när väckarklockan ringer 0330, är känslorna hyfsat okontrollerbara på fredagskvällen. Min kära man har lärt sig att inte ta svackorna på för stort allvar utan varsamt be mig att spara vissa diskussioner till dagen efter då livet som i ett trollslag har återvänt. Jag tror benhårt på att om alla människor kunde sova gott på natten skulle det bli fred på jorden.

Idag var en rolig dag.

Steffo provar glasögon med hjälp av tv-kameran. Idag hade vi dessutom en utomordentligt fånig tävling med anledning av morgondagens högskoleprov (lycka till ni som ska skriva!). Ordförståelse på tid. Jag som brukar framhålla att jag inte är intresserad av tävlingar blev larvigt nöjd över att spöa min soffkamrat med tre poäng. Jublande nöjd. Herregud. DET ÄR VÄGEN SOM ÄR MÖDAN VÄRD!

Bästa stunden på dagen. Att få gå och lägga sig när resten av stan toppar sina stressnivåer. Gärna med en Kerstin under hakan. Och ja, exakt så här blek och hålögd är man utan smink två dygn med kass sömn.

Vaknade, försökte lösa tolvåringens telefonhaveri eftersom tolvåringar är MYCKET fästa vid sina telefoner. Fick ändå lov att gå ut och springa och började gråta av vårsolen och de uppvaknanden koloniträdgårdarna i Tantolunden (som sagt, eufori och depression).

Trots ljuvlig springtur och mindre ljuvliga intervaller i backe med Adam började jag gråta igen över att jag, chipsekvilibristen, lyckats inhandla en otroligt märklig chipskombination. Rödlökschips och Ranchdressing? Skyller återigen på fredagskomat.

Men nu. Vänner, ett glas vin och INGA MÅSTEN! Förrän i morgon. Jag önskar er en osedvanligt härlig fredag!

 1. Eva skriver:

  Kul text, tack! Fredagskoman känns igen, och den framtvingade ”Vi måste ta det här nu!” onödiga diskussionen likaså.

  Jag brukat tystna när (godis)nappen åker in i mun.
  Eller när Meg Ryan får Tom Hanks eller när jag fått gråta över någon som Haft det Kämpigt på Skavlan.

 2. Hanna skriver:

  Underbar text! Såååå kul att du börjat blogga! Du och Steffo är så grymma på Nyhetsmorgon, roligast/intressantast att se programmet när ni är programledare!

 3. Elin skriver:

  Roligt inlägg!

 4. Ninni skriver:

  Det här inlägget gjorde mig glad! Du smittade mig med fredagslycka – tack! :-)

  1. Vi tar det vidare in i lördagen, eller hur!

 5. Eva skriver:

  Underbart att du börjat blogga Jenny, heja!

Comments are closed.

LOADING..