Tiggeri och Topless-jihad

[youtubeplay id=”nmZqb2VVc48″ size=”large”]

”Good morning starshine! The earth says hello. You twinkle above us. We twinkle below.”

Denna lilla vers ur musikalen Hair brukar jag falskklingande sjunga för mina barn när jag väcker dem på morgnarna. Obegipligt inser jag i detta ögonblick när jag textgranskar raden eftersom den visst handlar om skymningen när stjärnorna väcks. Men i vilket fall bättre val än min egen mammas ännu mer skärande trudelutt ur Frukostklubben som hon brukade väcka mig med. Ni vet Godmorgon, godmoooooorgon….! Not very kul som 15-årig sjusovare.

Om ni råkar få tid över mellan uteaktiviteter och innepyssel så kan ni läsa min lördagskrönika i Expressen här. Den handlar om tiggare som blivit allt vanligare på våra gator, och att gå och handla utan pengar. Samt en blänkare om kvoterad föräldraförsäkring. Tyck gärna till i kommentarsfältet!

Idag förbereder jag Jenny Strömstedt ( måndag 23.00 TV4). Jag längtar till måndag då vi har fem fantastiska gäster.

Micke Nyqvist är min hedersgäst som jag alltid kommer att vara lite småförälskad i (platoniskt hörrni, platoniskt), och efter att ha läst hans nya bok Dansa för oss  ser jag ännu mer fram emot sändning. Avslutar också Tage Åströms Den aningslöse om hans tid som chef för sektionen för särskilda insatser inom polisen. Han ska berätta om sitt spännande dokument om polisarbete som sker i lagens gränsland för att sätta dit de grövsta brottslingarna. Lyssna gärna på P3 mest lyssnade dokumentär någonsin om fallet Peter Rätz för en inblick. Den svenska aktivisten som deltog i Topless Jihad Day är Jenny A Wenhammar som visade brösten i protest mot kvinnoförtrycket inom Islam. EU- kommissionär Cecilia Malmström som i flera år har förhandlat fram EUs nya överenskommelse om asylpolitiken gästar liksom Looptroop rockers ft Cleo som framför Hårt mot Hårt. Vi frågar alla: Vilka medel är tillåtna för att nå ett högre mål, och hur behåller vi våra ideal?

Med en förkyld man i rummet bredvid är dock mjukt mot mjukt dagens paroll!

[youtubeplay id=”vGBRtcUJOls” size=”medium”]

 

  1. Hej!
    JAg vill gärna läsa din blogg Jenny och tyckte det var så roligt att du börjat på MAMA men det finns ett problem – det är ”hackningar”, text + bild tar en evighet att ta del av. Hoppas det finns lösning för detta!!:-)

    1. Oj, har ingen koll på tekniken men får stämma av med proffsen på Mama på måndag. Till dess, wish you en lagg-fri lördag!

Comments are closed.

LOADING..