Jättehemligt.

Jag kan inte låta bli att skriva. Ikväll läste jag och lilla V Jättehemligt av bästa Barbro Lindgren som kvällsbok och jag blev så lycklig att den var precis så bra som jag kom ihåg den. Reflekterande, dråplig, rolig och alldeles dödsallvarlig. Mellan sju och 12 slukade jag serien från första ”Lilla sparvel” till ”Stora sparvel”, ”Jättehemligt”, ”Världshemligt” och den sista tonårsdagboken ”Bladen brinner”. Huvudpersonen beskriver varje ålders våndor på pricken, utan att väja för det ibland obegripliga och existentiella. Idag läste vi kapitlen om när kompisen Ingrid får sanningsmani och om hur Solveig är dum men att man ska vara snäll mot henne för att hon har det svårt hemma, säger magistern. Sen blir en familj yxmördad och Farbror Sven börjar gråta när han får en bukett konvaljer. Rekommenderas varmt!

 1. Fia skriver:

  Åh, älskade de där lite ”förbjudna” böckerna. ;) Vi satt ett gäng tjejer på raster och läste, minns att de var mycket spännande för unga flickor. Jag har lyckats hitta en på loppis, blir till att försöka hitta de andra känner jag. ;)
  //Fia

 2. Maria skriver:

  Har själv inte läst böckerna med blev glad i lärarhjärtat av att höra att du läser högt för dina barn! kram på dig

 3. Å här var det racerfart tillbaka i tiden… kaboom flickrum och sträckläsning av de här böckerna i flickrummet med den vita tapen med ljusblå svalor. Tack!!! Jag älskade dem. Hade glömt det. Kanske dags för ett nostalgimoment… because I´m worth it.

  Ha det gott!

  Kram!

 4. Lisa skriver:

  Ååååå! Jag lånade samlingsboken ”Hemligheter” gång på gång på bibblan när jag var runt tio eller så! :) Nostalgi. :)
  Tack för påminnelsen! :)

 5. K skriver:

  Åh! Som jag älskade de böckerna! Trots att de handlar om en barndom/tonårstid för sextio år sedan kände jag som är sjuttiotalist igen allt. Längtar efter när mina tjejer blir lite äldre -då ska vi Lindgrenfrossa! Tack för en bra blogg!

Comments are closed.

LOADING..