Death by macka.

En gång stannade hela frukostrummet upp på TV4. Någon tog en vit fralla, lade på ett tjockt lager Bregott, ost och marmelad. På en kroppsneurotisk TV-station är annan kost än kokta ägg en slags revolution. Idag är det lördag och äggen kan dra åt helvete. Vi njuter tjocka rostade skivor av surdegslimpa med vallmofrön från bageriet borta vid tunnelbanenedgången. Jag brer gärna smör på, som smälter till en en krämig botten till  honungen som ringlas ovanpå. Tillsammans med nybryggt morgonkaffe är honungsmackan en magisk avslutning på en lång lördagsfrukost med baskiska fårostar och små, små, söta tomater. Jag tycker äntligen att man an ana att den extrema kosthysterin verkar ge vika för ett större fokus på rörelse. Bättre lite rundare om stark och glad, än mager, svag och i ständig konflikt med livets goda.

Två lördagsfrågor:

Finns det någon spring-app som man kan använda samtidigt som spotify på telefonen?

Vilka är era bästa jogginglåtar? (Jag har kass musiksmak, sägs det, och uppskattar därför alla former av förslag).

Vill ni läsa om pittmätaren Quizzkampen så hittar ni min lördagssida i Expressen här.

I övrigt består dagen av att få iväg diverse barn till dansträning och basketmatch som jag har förbjudits att bevittna. Sedan laddar jag inför kvällen höjdpunkt Eddie Izzard på Friends arena tillsammans med maken. I beynnelsen när vi träffades hade vi skrattmaraton till youtubeklipp med Izzard. Bland annat legoanimeringarna av hans monolog ”Death star canteen”. Jag beundrar Eddie Izzard så djupt och stort att det finns en chans att jag kommer svimma och missa hela showen.  Återkommer med rapport.

[youtubeplay id=”Sv5iEK-IEzw” size=”large”]

 1. noni skriver:

  Bröd är det bästa som finns!
  Finns inget godare och mer mättande än goda mackor!
  GOTT O LEVA!:)
  Håller helt med dig!

 2. Anna skriver:

  Runkeeper är perfekt med Spotify men som sagt ta bort ljudet om du inte vill höra kommentarer om hur långt du sprungit osv.

 3. Eva skriver:

  Tack tack för klippet! Jag avlider av skratt här i förorts sena timme! Minns när jag såg den första gången… Åh, Eddie, vill gänra höra hur showen var..

 4. Sandra skriver:

  Runkeeper & Sportstracker funkar båda bra. :) Ett tips är att stänga av rösten i Runkeeper dock som uppdaterar om hur snabbt du springer…kan vara stressande ibland. :)

 5. Runkeeper tycker jag är suverän! Och funkar toppen med Spotify.
  :-))

  1. Tack. Det blev Runkeeper. Mycket bra att börja med ny app eftersom det blir rekord direkt. hehe.

Comments are closed.

LOADING..