Forts. min hemliga lista!

Märta Tikkanen –  klok, fd bitter, kvinna.

Jag vill bara säga att jag läser era kommentarer till förra inlägget med stor igenkänning och sympati och vet att det finns många fler därute som går runt och känner sig tvungna att räkna, fast livet vore lättare om vi ömsesidigt lyckades se varandras bidrag till hem och relation,  prata om det som inte funkar och göra något åt det.

Men det är ju det som är så satans svårt just där och då när ilskan förblindar och det är enklare att bara göra än att röra upp himmel och jord för att barnen ännu inte fått frukost efter tre vakna timmar trots att den andra sitter där och glufsar fil ochläser tidningen i allsköns ro. Det obehagliga, vill jag minnas, är att världsbilderna kan vara så diametralt motsatta. Hur visst arbete bara inte syns, eller viktas på ett sätt som inte funkar. För den egna orken, för respekt och bekräftelse.

Det vore intressant om någon som lyckas bra med att navigera sig fram till en rättvis lösning ville berätta hur. Hur gjorde ni?

Återkommer senare. Laddar för ett hemligt uppdrag i helgen, hehe, och måste sova middag.

Några gamla, men hederliga, lästips för frustrerade kvinnor:

Maken av Gunbritt Sundström. 

Det kallas kärlek av Carin Holmberg

Ur vulkanens mun av Helena von Zweigbergk

Bitterfittan av Maria Sveland

Två – scener ur ett konstnärsäktenskap av Märta Tikkanen

 

  1. A skriver:

    Bra skrivet! Ett annat boktips som kan läggas till i listan är Gunilla Bergenstens ”Familjens projektledare säger upp sig”

  2. Sanna skriver:

    Bra skrivet!

Comments are closed.

LOADING..