Dagen efter igår!

Jag hade den stora äran att få leda talkshowen BITCHTALKS! (och ja, namnet är en ironisk 90-talshyllning) med Camilla Läckberg på hennes jubileumsfest igår. 10-år som författare! Det var ett storslaget kalas och en överraskning för Camilla. Jag är vansinnigt imponerad av hennes drivkraft. Väldigt många människor går runt och är presumtiva författare, bär den stora romanen inom sig, skulle skriva bättre än Stieg Larsson, än J.K Rowling och framförallt Thomas Bodström om de bara fick chansen att ta itu med sitt byrålådsprojekt.

Sanningen är att det är bara att börja. Alla som har skrivit en bok, utgiven eller aldrig antagen men ändå skriven från pärm till pärm, förtjänar en stor härlig dunk i ryggen så att morgonkaffet frustar ut genom mungiporna! Jag har mest skrivit faktaböcker och det är liksom en del av det journalistiska arbetet och går lätt. Den enda romanliknande historien skrev jag tillsammans med min begåvade kollega Kristina Thulin och utan hennes oxpiska hade jag aldrig lyckats leverera min del. Det är alltid något annat jobb som måste göras först. Tror man. Eller, ehrm, jag. Å andra sidan håller jag alltid deadlines även om det kan bli sjukt svettigt mot slutet.

Träffade en annan gammal bekant igår också. Sofia Wistam rekryterade mig som Dykar-jenny till barnprogrammet Soff-i-propp i början på 90-talet. Hon lärde mig att allt är möjligt. Precis allt.

ps. Om bilderna är helt förvridna så beror det på att jag just blivit upplyst om appen Snapseed av mina barn. Det kan hända att jag gick igång lite på olika filter. EXPERIMENTERADE lite helt enkelt så här på gamla dar. Om någon har fler tips på fotoappar får ni gärna tipsa.

Frida och Agneta goes Baccara!

 

 

  1. marie skriver:

    Hej, Jenny, all respekt för dig, men hur Läckberg blivit miljonär är århundradets gåta? sämre böcker är svårt att hitta , måste ha fått tag världens bästa PR-apparat!

    1. Hon satt på sin rumpa och skrev. Det är tyvärr mer än vad många andra gör:-)

  2. Tur för världen att Kristina Thulins oxpiska fick dig att leverera din del, för SOM du levererade!

Comments are closed.

LOADING..