Gröna Lund

Runt 1980 var mina två hetaste drömmar att få gå in i en kiosk och äta hur mycket godis jag ville, och att få åka till  Gröna Lund och dess kulörta lyktor, sockervadd och hisnande lekfullhet.

Jag kommer ihåg att jag fick gå dit en gång under hela uppväxten. Möjligen var det för dyrt, möjligen kände min mamma att en nöjespark inte riktigt stämde med hennes uppfattning om hur barn borde fördriva sin fritid.

Efter eftermiddagens fem timmar på Grönan, i regn, förstår jag precis vad hon menar. Det är inte som att se på Tjeckisk dockfilm direkt. Samtidigt har nioåringen sett fram emot denna dag ändå sedan hon kom hem från förra årets begivenhet. Hon är galen i karuseller och att se henne och kompisarna ramla ut från Insane med något vilt och lyckligt i blicken gjorde det värt varenda minut av kylig väntan.

Nästan. Det är hur som helst mycket, mycket avslappnande att det är ett år kvar till nästa gång.

I morgon skolavslutning på kvällen med stora tjejerna. Samt tårtbakning inför den lillas avslutning på onsdag. Är det någon av alla bakproffs (inget är som Mamas bak) som har ett bra chokladkakerecept som med fördel kan serveras med jordgubbar och grädde?

Sov gott!

 

LOADING..