Sommarläsning!

20130628-221203.jpg

I morse 10.00 stod vi och hängde på låset på Pocketshop, jag och ena tolvåringen. Det var som att gå in i en godisaffär och vi stod länge och valde. Tio böcker blev det. Hälften valda av Kitty och andra hälften av mig. Vi har dock lovat att också läsa varandras.

Eller Kitty har noll lust på Ian McEwan. Kärlekstjafs. Och ja, jag har svårt för evighetslång fantasy. De utvalda Tankeläsaren av Kristine Cashore.

Men The perks of being a wallflower. Steven Chboskys debut om den sökande, och iakttagande, tiden på Highschool slåss vi om. Som synes på bilden var det jag som förlorade.

Stål, av Silvia Avallon, vill vi också båda läsa genast. DNs Åsa Beckman skrev så här om den förtvivlade och vackra berättelsen: ”I en värld där männen har rätt att smacka, ta sig i skrevet och glo på kvinnor söker ett par tonårsflickor fristad. I Silvia Avallones Stål hittar de den i relationen till varandra.

Sen tvingar dotter mig att läsa Jellicoe Road av Melina Marchetta. ”Den är FANTASTISK. Mamma du MÅSTE läsa”. Den kom på Engelska redan 2006 men på svenska först förra året. Jag är hopplöst sen menar dotter.

Då lade jag bästa Karolina Ramqvists Alltings början i hennes händer.

Det kommer att bli en mycket bra sommar! Om tio dagar är de utlästa. Då hittar vi någon att byta med:-)

 1. Lisa skriver:

  Jellicoe road är verkligen fantastisk, har läst den två gånger och jag är 33 :)

 2. Hinner ni verkligen läsa ut dom på 10 dagar? Då läser ni fort och mycket :)

 3. Millis skriver:

  Din dotter har rätt, du kommer att älska Jellicoe road! Jag läste den själv för några år sedan och den sitter verkligen fast i minnet ända sedan dess. Även The fault in our stars är magisk. YA-genren är ofta mycket bättre än vuxenlitteraturen, de som är duktiga på det får ofta till dialog som känns helt äkta.

 4. Tomas skriver:

  Hej Jenny.
  Skulle du inte jobba med Almedalsveckan i år?

 5. Vem ska du ge dem?
  Du kan ju inte läsa. Du kan bara suga kuk.

Comments are closed.

LOADING..