Jag skulle så gärna vilja förföra dig men jag orkar inte!

Det är ingen kommentar från mig till maken efter en lång arbetsdag. Det är titeln på min svärmor Margareta Strömstedts tankar, minnen och dagboksblad i en liten fin volym som som recenseras i alla tidningar idag. Som får jublande recensioner i alla tidningar idag! Så rättvist! Så roligt!

Det är något med Margaretas välformulerade essäliknande livsberättelser som landar så rakt i hjärtat utan åthävor. Oavsett om det handlar om synen på barn och kreativitet, om dogmatiska kollegor på Sveriges television, gud eller männen som våldtar kvinnor för att de kan, så lyssnar jag andäktigt på hennes klokskap.

Läs för guds skull. Läs!

Och om ni missat titelns bäring så handlar det om den åldrande norsk-danske Aksel Sandemose som efter en lång lunch på Operakällaren tittar bejakande på Margareta och säger ”Jag skulle så gärna vilja förföra dig men jag orkar inte”.

ps Margareta hade ingen champagne hemma just ikväll men lovade att hälla upp ett glas portvin och skåla för sig själv. Hon är annars den som sällan skålar för sin egen  förträfflighet. Det borde hon.

 

  1. Inna skriver:

    Hon har så kloka ögon!

Comments are closed.

LOADING..