Du är väl i skolan?

Jag har fått många frågor om den klänning jag hade i Nyhetsmorgon i morse. Det var en Kerber. Tyvärr hade jag inga tjusiga gula strumpor hemma annars hade jag nog slagit till.

Annars upprörs jag idag över alla dessa män som samvetslöst kan tänka sig att köpa sex av en fjortonåring. Sveriges radios program P3 Verkligheten skapade ett fiktivt alias i 14-åriga Emma som sålde sex via en annons på nätet. På kort tid kom hundratals svar. Några av dem ringde oavbrutet för att sen be om ursäkt. ”Du är väl i skolan”. Hur hittar de argument för sig själva att begå dessa brott? Hur kan de leva med sina handlingar. Speciellt de som själva har barn.

Caroline Engvall, författare till nyutkomna boken Skuggbarn som handlar om verklighetens Emmor, och jag försökte en gång för många år sedan genomföra en stordebatt i TV där män, ja bara män, skulle få tid att samtala om sexualmoral. Om vanligt sex, om trakasserier och inställning till porr och prostitution.

Det var nog ingen överraskning att ingen ville ha programmet. Men det vore mer aktuellt än någonsin. Jag tänker på min tre döttrar och blotta tanken på att flickor i deras ålder råkar ut för övergrepp just nu, någonstans i mitt land, någonstans i världen, gör mig helt galen.

 

 1. esterii skriver:

  Heja på dig.:) alltgott wwwesterii.blogg.se

 2. Anna skriver:

  jag blir också galen. för mig är det VISST helt ”vanliga” män som gör detta. tillräckligt många för att vi (ALLA) måste fråga DOM som gör detta – vad i helvete håller ni på med?! sluta NU. tack Sveriges radio för att ni finns.

 3. julia skriver:

  Radioprogram man önskar inte skulle kunna spelas in! Det är männen själva som kallar sig normala, det betyder inte att de är normala. Normala män skyller inte på att de egna barnen förstört sitt sexliv så att de måste köpa sex av en 14 åring. Det är som tur är mycket få män som är så knäppa/sjuka. Tyvärr hjälper inte det för de utsatta flickorna. Men jag tycker det är orättvist att misstänkliggöra hela manssläktet.

 4. Eva skriver:

  Blir galen av detta radioprogram. Galen.
  Tack för att du tar upp frågan Jenny!
  Länge har jag också känt att de som skulle sitta i studio och prata om detta ska vara män – just som du önskade en gång. Inte först och främst arga kvinnor, utan just männen, ”vanliga killar” som de kallar sig i sms:en till Emma och som kan tänka sig köpa sex av en minderårig, av ett barn. Jag vill verkligen höra hur de resonerar. Om de resonerar.
  Att de här männen kan sitta på höga maktpositioner i vårt samhällen, och i fina företag med fina titlar eller finnas på skolor, fritidsgårdar – gör mig ibland vanvettigt upprörd. Då kan ju alla misstänkliggöras, och jag vill inte , men två småflickor här hemma, bli en som ser potentiella brottslingar i varje man under deras uppväxt.
  Men när så många sms, mejl och telesamtal ramlar in på så kort tid som svar på Emmas annons, måste man fråga sig: Vad hände med männen? Är det SÅ svårt med relationer, SÅ lite sex hemma, SÅ mycket snedvridande porrkonsumtion, SÅ mycket hormoner, SÅ låg moral – är det SÅ sjukt vårt samhälle är?
  Fortsätt Jenny. Försök få till det där programmet!

 5. Jenny, du är så bra! En annan grej, så himla snygga kläder i Nyhetsmorgon idag. Var kommer stövlarna och klänningen ifrån? Jag önskar dig en trevlig helg :-)

Comments are closed.

LOADING..