Diskmaskinstävling.

Idag tröttnade jag plötsligt på stora barn som ska ställa in mellistallriken och upptäcker att det är nydiskat, stänger diskmaskinen, ställer den smutsiga tallriken på diskbänken och går därifrån.

Det är en sådan intressant frånvaro av självklar tanke som dyker upp i huvudet när de ser den rena disken. ”Vem kommer att tömma maskinen och ställa in min tallrik om inte jag gör det?” Eller så är det just den frågan som far genom huvudet och svaret är lika självklart som frågan: ”Någon annan, typ mamma”.

Idag har jag därför infört en tävling. På kylskåpet hänger en post-it lapp med en kolumn för varje invånare i hemmet utom katterna. Efter varje tömd diskmaskin får man sätta ett kryss i sin egen kolumn. Den som har flest kryss i slutet på månaden får välja en fin present. Det betyder att om JAG tömt diskmaskinen flest gånger får JAG en present. HA!

En sådan tävling! Återkommer med resultatet i början av oktober.

 1. Karin skriver:

  När jag var tonåring var jag mer sofistikerad. Om man bara tog i luckan försiktigt, utan att öppna den, så kände man liksom baksuget som blir av en nydiskad maskin (luckan är lite lite trögare). Då kunde man glida ur köket, iofs fortfarande belagd med pinsamheten att inte ha satt in sin tallrik, men minus skammen att ha ignorerat en ourplockad diskmaskin. Eller skammen: mitt tonårsjag verkade ha haft den moraliska kompassen att man bara ska skämmas om något vet haha.

  Mvh 35 bast och bidar tiden innan karmat ger igen genom nu 2-årig dotter.

 2. R-M skriver:

  Underbart ser fram emot att se vad du får i present haha. Känner igen situationen fast nu har det lossnat liiite iallafall men bara om jag talar om att den måste tömmas, så långt som att tömma den självmant har vi inte kommit ännu.
  Ha en riktigt mysig fredagskväll och helg.

 3. Hej
  Vi har tre barn och de har två fasta dagar var i veckan. På det viset blir det aldrig nån diskussion. Funkar för oss. De hade så klart inte tackat nej till poäng och presenter….

  1. Alltså du har lyckats bättre! Vissa saker borde barnen göra utan belöning som del i en familj, men när det inte funkar får trixen tas till! Kan vara ett kass trix. Vi får se:-)

 4. Carro skriver:

  Utmärkt tävling:)
  Var kommer den senapsgula klänningen ifrån (som du hade på dig i nyhetsmorgon )
  Du var så snygg i den!

 5. Vilken UTMÄRKT idé! Den måste jag stjäla!

Comments are closed.

LOADING..