Underbara kvinnor!

Har tillbringat kvällen med att glo på Idol (Kevin – sjunger inte han väldigt surt? och varför tycker de att Sandra är tantig?) samtidigt som jag har korrläst mitt bidrag till antologin Det mest förbjudna 2.0 som är skriven av vår bokklubb Kerstin Thorvall Bookclub.

Jag ska inte älta åldrande i varenda inlägg men den här boken kom till under livliga, arga, roliga och understundom vinberusade bokklubbsträffar där Kerstin Thorvall, utan att hon är allas idol, fick bli symbolen för en kvinnoroll som vågar spränga normer. En kvinnoroll utan gränser som får fortsätta att utvecklas även efter att omvärlden slutar att betrakta en som en sexuell varelse och arbetsmarknaden avfärdar en som obrukbar.

Det står så många kloka, roliga, kärleksfulla och fullkomligt dråpliga saker i den här boken. Jag kan just nu bara droppa ett enda ord för att inte föregå boklanseringen: cykelslangsfitta. Den kan man fundera på. Det kan man.

I övrigt hoppas jag kunna ge bort några böcker här på bloggen när den kommer i januari. I morgon är det gympatävling som gäller. Nioåring gick för en gång skull att få isäng utan knorr på en fredag före idolfinalen. Heja Hermes GK! Bifogar också bild på middagsmästerverket. Fransk fisksoppa! Kan inte de något mindre Mohammedanerna komma till berget så får berget komma till  mohammedanerna.

  1. Ja, att Kevin fortfarande är med och får beröm av Laila visar väl på normerna som styr vårt samhälle. En ung och snygg kille behöver ett kryddmått talang av vad en tjej behöver för att hyllas och gillas. Sandra får stå för tjejnormen – hon är hyperbegåvad, komplex och avancerad – men nedvärderas för andfåddhet, tantighet och schlagerstil. Laila är här som en stenhård bordellmamma – känna otidsenligt.

    Kerstin Thorvall – hmm…visst inspirerar hon med sitt normbrytande men sorgligt att hon är den enda, fortfarande, år 2013, som står för detta, finns ingen annan. Vad fega svenska kvinnor är! Och hon var ju sexmissbrukare och älskade inte sig själv, känns också som en uttjatad kvinnoförebild. Den moderna kvinnan fokuserar på det externa och skapar i det yttre, så trött på detta eviga navelskådande, den låga självkänslan, vikten, tjohej.

  2. Tja Jenny! Jenni här, grym blogg!! // See you!

Comments are closed.

LOADING..