Om vikt och januari..

Någon tyckte att jag skrev för mycket om vikt. Jag tycker väl egentligen inte det men inser att min kommentar om bantning i januari i tidigare inlägg så att säga hängde lite i luften. Jag hade några siffror från USA i bakhuvudet som säger att snittkostnaden för att gå ner i vikt under ett år är ca 25000 sek (Bloomberg ranking). Jag tänker bara på hur bakvänt det är att vi istället för att minska vikt, och kostnader, genom att äta mindre av allt och framförallt det dåliga så gör vi av med stora summor på att äta mindre.

Det är visst nödvändigt med hjälp ibland, åtminstone i USA. En av fyra misslyckas år efter år med sina nyårslöften, varav många handlar om hälsa. (Journal of Clinical psychology study). 18 procent av de som misslyckas med sina mål klarar inte att hålla dem ens en dag. (Kelton research).

Men det finns en misstanke om att vi betalar för något annat,  en magisk formel som ska göra att vi slipper avstå något enda litet och ändå nå våra mål.

För övrigt skiter jag i vikt. Hälsa däremot är jag helt för!

Bra saker den här veckan:

Fika med syrra, mamma och ena dottern för att planera pappas 75-års dag senare i år.

Biopremiär av uppföljaren till filmen Hästmannen på Bio Rio.

Lunch med en gammal kollega som jag tycker mycket om och knappt sett sedan vi jobbade ihop för många år sedan.

Bokklubbmöte med Kerstin Thorvall Bookclub för att diskutera Lena Anderssons smärtsamma och roliga Egenmäktigt förfarande och för att fira att NU, äntligen!, har klubben blivit egen bok. Ska försöka få lotta ut några ex.

Samt trettonårig dubbelfödelsedag. Och jag vill nu gärna testa några nya tårtvarianter. Har ni några goda recept så länka gärna eller skriv här nere!

…samt JOBB. Mest jobb faktiskt, och det ska bli skönt.

Hasta la vista.

LOADING..