13-år.

Just precis nu, NU, var ögonblicket då jag fick träffa mina äldsta flickor för allra första gången. Ettan kom några minuter före sin syster med huvudet först. Tvåan valde sätesbjudning och fick syrebrist och kämpade i kuvös de första timmarna. Men sedan rullades båda in och jag låg där efter fem års barnlös, hjärtskärande längtan som blivit alltmer ohanterlig för varje månad som det inte blev någon bebis i magen, med två livs levande flickor som var mina. De var faktiskt mina.

Och NU, NU för tretton år sedan tänkte jag för mig själv att jag aldrig mer ska be om någon enda liten sak i livet. Aldrig mer ska jag förhandla med Gud eller ödet om min framtid för svaret på allt jag någonsin önskat mig låg i min famn. En på varje arm. Den ena lilla uppnäsan. Den andra välvda pannan. Det ena örat som kommit i kläm och låg framåtvikt och barnsköterskan som föreslog att jag skulle tejpa tillbaka örat så att det lade sig rätt. ”Hon kan bli mobbad”.

Jag ville inte det. Mina flickor var helt perfekta precis som de var.

De är de fortfarande.

Det är för mig helt obegripligt att det är tretton år sedan och att jag nu är tonårsmamma. Ikväll ska vi fira med Libanesiskt!

Hoppas ni får en fin kväll.

 1. Anna skriver:

  Så otroligt vackert! Jag har läst din blogg sen du startade och måste säga att du är min absoluta favoritbloggare. Tänkvärt, smart, reflekterande, känslofyllt, roligt. Du är hur bra som helst och verkligen en förebild för oss kvinnor! Fortsätt så här!!

 2. Fina du. Jag tycker mer och mer om din blogg. Tycker om ditt sätt att tänka och reflektera över saker och ting.

 3. Lotta skriver:

  Störst av allt är kärleken…

 4. R-M skriver:

  VIken vacker beskrivning av att bli mor för första gången. Hoppas ni alla har en helt underbar kväll och stort GRATTIS till dina tonårstjejer.
  Tack för alla dina fina och kloka inlägg Jenny.

 5. Ma skriver:

  Så fint skrivet. Har gjort exakt samma resa. Mina fyller 13 om några dagar. Nu ser jag fram mot nästa resa, tonåren, men har vi klarat av spädbarnsåret så ska vi nog klara detta också. Gissar att de sömnlösa nätter kommer tillbaka dock.
  Ha en fantastisk kväll med dina underverk.

Comments are closed.

LOADING..