Fåglar.

Under min uppväxt ville jag väldigt länge ha en katt. Istället fick min syster två undulater som döptes till Sune och Storken. Hela radhusområdet drabbades av undulatfeber mycket beroende på att familjen Nilsson hade ett helt rum med fåglar som ständigt förökade sig.

Jag är inte helt säker på att Sune och Storken, vackert ljusblå, fick den uppmärksamhet de förtjänade under sin livstid, men jag vet att jag med jämna mellanrum tog buss 520 till Sollentuna centrum för att köpa hirskolvar till de små fåglarna. En solig sommardag på landet drabbades dock Storken av det mamma sjukgymnasten diagnosticerade som hemiplegi. Enkelsidig förlamning. Han hade fått en hjärnblödning helt enkelt och flög snart vidare mot helt andra vidder. Olyckligtvis sammanföll Storkens dödsfall med att mammas väninna, den nyblivna änkan, just kommit på besök och begravningen av Storken blev en dubbelt sorglig tillställning som inte alls muntrande upp den som kommit för att tänka på något annat en liten stund.

Sune fick en ny kompis, Fanny. Men sen tröttande mamma på att syrran tröttnat för länge sedan, fåglarna såldes och jag fick en katt istället. Katt har jag fortfarande som bekant. Men jag har en vurm för fåglar fortfarande. Kanske vann undulaterna mitt hjärta efter att min bästa kompis mamma skulle passa själva urprungskolonin hemma hos familjen Nilsson när de var bortresta och två undulater passade på att dö just dessa dagar. Jag minns hur kompisens mamma grät ångestladdat hos min mamma köket som försökte mildra (”Asch, alltså de kanske inte minns hur många de var kan du inte bara begrava dem?),  medan jag försökte berätta för Sune och Storken vad som hade hänt.

Idag har jag fåglar på tapeten i sovrummet. När jag gifte mig hade vi fågeltema. Igår köpte jag ett par byxor med parakiter på. Jag tycker mycket om dem och kommer inte att bära några andra byxor vare sig dag eller natt. De är av typisk pyjamaskaraktär. Godnatt.

 1. Rebecka skriver:

  Hej Jenny! Vilken fantastisk byxdress. Var kommer dem ifrån? Tack för en bra blogg. Hälsningar från Rebecka

 2. Lilly skriver:

  Älskar också fåglar. Här matar vi fåglarna med talgbollar och nötter, de är hungriga nu under vinterhalvåret för att inte tala om all snö som hindrar dem från att hitta mat. Matresterna slänger vi inte i soporna utan i parken så att kråk- och måsfåglar kan få lite mat. Gillar för övrigt din fina byxdress! Kram

 3. Hanna skriver:

  Tack Jenny för att du förgyller Nyhetsmorgon så himla bra!
  Bästa idag- ‘även Fillipa Reinfelds son’
  Så självklart och vaket av dig.

Comments are closed.

LOADING..