#TBT

På Djurgårdsfärjan på väg till Skansen för snart sju år sedan. Kroppsminnet vet precis hur det kändes med en arm runt halsen. Det oberäknerliga, varma och spontana. Vill tillbaka, låna ett ögonblick från då. Satan, förlåt kraftuttrycket men det är det enda som är stort nog, vad jag saknar dem. Har precis bytt till bytesdag på söndagar och måste stå ut två dagar till. Maken dessutom borta. Tur att jag får besök från England i morgon.

Dags att byta lakan och städa toaletten. Det är det värsta jag vet när jag checkar in hos avlägsna bekanta. Äckliga toaletter. Hos min närmsta vänner är det mindre kinkigt. Ses i morrn bitti?

ps.ska jag aldrig mer få ha en sån där liten? Aldrig mer? Nu blir det dubbelkris.

 

 

 

 1. Amanda skriver:

  Jenny! Det är så roligt att läsa din blogg. Du är så klok. Gillar dig till tusen! Kram

 2. anki skriver:

  En liten till…jo det ska jag få, jag blir snart 53år. Mitt första barnbarn kommer snart och jag fascineras över hur just mina kroppsminnen vaknar till liv av bata tanken på att få hålla ett nytt liv i min famn. Nästan rädd att mjölken ska rinna till. Så hav tröst, din tid kommer nog. Tack för alltid lika aktuella och intelligenta krönikor och sköna mornar i ottan. Tjing! Anki

 3. Marie skriver:

  Riktigt bra krönika! Jag har jobbat i skolans värld 15 år och ser enorm skillnad bara på den tiden. Frågan är hur 2000-talisterna blir? Det ska ju kännas efter kring allt. Det är föräldrarna som tar en stor del av lärarnas tid som behöver läggas på eleverna. Förälder som villa ha totalkontroll. Har själv två barn en i ettan och en i trean och miljöskadad som man är så ser jag det som en viktig uppgift att få mina barn att förstå att man måste kämpa och göra sitt bästa för att lyckas. Förutom det behöver man uppskatta lärarna, fritidspersonalen, kökspersonalen, lokalvårdarna etc. Som är där och gör ett fint arbete för dem. Detta klagande på skolmaten är oerhört provocerande och det är ganska enkelt att ändra attityder. Ta upp en matsedel titta på den tillsammans med barnen fantastiskt variationsrik, gratis mat som kockar tillagar varje dag. Lite tacksamhet och respekt för andra är viktigt att ha med sig! Förutom det känna värdet inatt kämpa och jobba även om det ibland är tufft för att längre fram nå mål.

 4. ….Jooo..!… Een till!! Liten!!!…:))

 5. Johanna skriver:

  Hej Jenny! Har precis som du tvillingtjejer & en tjej till! Älskar dom över allt annat även om mina 2,5 åringar just nu testar mitt tålamod mer än 10 gånger/dag:) Känner mig nöjd med tre barn själv! Får dock väldigt ofta frågan om jag inte ska skaffa mig en son!!! Det är så komiskt:) Kan tänka mig att det är fler än jag som fått den frågan! Tack för en givande blogg:) Kram Johanna

Comments are closed.

LOADING..