Müslibedrägeriet!

Resten av världen har vetat om det länge. Det stora bedrägeriet! De halvfulla små påsarna för 5990 med hälsosam musli i moderna förpackningar som jag burit hem bara för att de ska ta slut nästa dag. Goda men ändå med lite för lite av det göttaste. Raderna av olika märken som bara växer i livsmedelsbutiken och till och med egna muslistationer där man kan blanda sin egen. För ännu mer pengar. Idag gjorde jag det som alla andra redan förstått.

EGEN MUSLI!

Det var visst plättlätt. Mycket blev det. Gott. Jättejättegott och det tog exakt 15 minuter att få det klart. 1 minut att sätta ugnen på 225 grader och plocka fram ingredienser och en långpanna. 1 minut till att hälla fiberhavergryn, cocos, solrosfrön och honung i en panna. 12 minuter i ugnen. En minut i att när det svalnat pudra över massor med kanel, linfrön och lite cranberries och cashwenötter.

Återstår att testa den på familjen.

Återstår att inse att jag är helt matfixerad denna semester.

Har ni något jag borde provlaga?

 1. Jenny skriver:

  Spread till brödet istället för smör. Mixa tinade gröna ärter, kikärtor, en avokado, lite pressad citron och örtsalt. Så gott att bre på bröd eller som röra till exempelvis grillad kyckling. Kan varieras med exempelvis keso eller blandade bönor istället.

 2. Emma skriver:

  Säger bara: mandelfrikadeller! Sök på nätet på en sajt som heter pickipicki.se. Tål man inte mandlar så kan man byta ut dessa mot solrosfrön. Parmesan eller västerbottenost funkar finfint i receptet & glöm för all del inte att välja en bra grönsaksbuljong då den ger mycket smak åt frikadellerna. Lovar att detta är ett himla gott recept som måste prövas!

  Fortsätt att ha en skön (matinspirations-) semester!

 3. a skriver:

  Hallonscones till frukost
  7½ dl vetemjöl
  1 tsk salt
  4 tsk bakpulver
  100 g kallt smör i kuber
  1 dl crème fraiche
  2 dl Mjölk
  1 dl frysta eller färska hallon

  Gör så här:
  Sätt ugnen på 250°.
  Blanda de torra ingredienserna i en bunke.
  Tillsätt smöret och finfördela det.
  Häll i crème fraiche, mjölk och hallon och arbeta snabbt ihop till en deg.
  Dela degen i 12 bitar och forma till scones. Jag gjorde nog 8 stycken.
  Grädda i 10-12 min. Jag grädde mina längre än så, fast det beror på hur stora du gör dom.
  Servera nygräddade.

Comments are closed.

LOADING..