Totte städar!

[youtubeplay id=”6anUxDhVtnE” size=”medium”]

 

…heter en fin lite bok som Gunilla Wolde skrev på sjuttiotalet men som är ständigt aktuell. Städar barnen upp efter sig? Eller vem plockar upp deras äppelskrottar på nattygsbordet,  sorterar strumpbergen och plockar ut ruttnande rester ur kylskåpet? I den politiska debatten är städningen en het potatis i och med RUT-avdraget. Men jag undrar på ett annat plan.

Vad tycker du om att städa? Vad gillar du/gillar du inte med jobbet?

Hur gör ni hemma? Vem städar, hur och när?

Om ni inte gillar att städa. Vad skulle kunna göra det roligare?

Favoritstädning för egen del – rensa skåp! Det är lika behagligt som att klämma en mogen tonårsfinne, vill jag minnas. Ho ho.

 

  1. Eva skriver:

    Jag vill gärna ha hyfsat städat omkring mig framför allt vill jag att golven är rena, hatar verkligen när jag går på smulor och ser dammtussar inne i hörnen. Min man är mer den som plockar och rensar bord, bänkar och hallbyrån från prylar som ligger. Där är inte jag så känslig så vi kompletterar varandra även på det planet :-)
    Att städa är inte min favoritsysselsättning men för min del går det så mycket lättare om jag har musik på hög volym i mina hörlurar. Då går jag här och ”skämssjunger” som mina tonåringar kallar det och städningen går som en dans. :-)

Comments are closed.

LOADING..