Middagsfrid.

Jobbet är rätt intensivt just nu och idag låg jag notoriskt en halvtimme efter tidsschemat vilket ledde till att jag kom hem med andan i halsen, och hade glömt bilnyckeln i en lokal affär som stängt när jag kom på det, vilket ledde till stora problem eftersom det var min tur att hämta på gympan och maken gömt extranyckeln och inte svarade i telefon eftersom han bandade Tack för musiken med Jill Jonsson. Allt löste sig dock under samma tid jag försökte se på Aftonbladets partiledardebatt.

Men. Detta var min första testdag med hemskickad matkasse. Jag vet, det kostar mer än att handla allt själv men inte så himla mycket mer med tanke på att jag bor bredvid landets dyraste livsmedelsbutiker och har den dåliga vanan att handla för mycket mat som sedan slängs, men ack vilken lättnad en dag som denna.

Allt fanns hemma efter gårdagens leverans. Recptet plättlätt men ändå nytt och mer spännande än lax i ugn vilket är min bästa snabbmat. Det bjöds renskavskebab med två såser och sallad i pitabröd. Det mesta ekologiskt och inga tillsatser. Ingen ångest över kyldisken på Konsum , utmattad och inspirationslös. Bara älga hem på elcykeln och fixa käk. Trettonåringarna vill nu laga morgondagens rätt som är laxpytt alldeles själva. Det senare gläder mig så pass att jag nog ramlar baklänges.

Första dagen får fem skumbananer i betyg. Återkommer i morgon då jag ska försöka dryga ut menyn med extra grönsaker så den räcker till fem personer.

Jag valde Middagsfrid. Någon med erfarenhet av annan kasse?

 

 

 1. Modesty skriver:

  Matkassarna är en fantastisk idé och verkligen inget att skämmas över att man använder sig av. Vi har gjort uppehåll i matkasseprenumerationen sedan i våras men har testat runt på de flesta. Linas tyckte vi var för dyra och krångliga recept att laga. Middagsfrid och Mathem har vi också testat men det var nån avde två som ständigt glömde nån utlovad råvara eller ersatte med nåt konstigt för de inte hade just den råvaran så vi tröttnade till slut. Plus att de båda var också ganska dyra. Sist hade vi Citygross matkasse. De var vi jättenöjda med, billigaste kassen av alla (599:- om man bor i stan) och generösa, lättlagade recept. Det enda smolket i bägaren var för mycket kötträtter och för litet fisk och vego.

 2. Emma skriver:

  Lyssna på Tjuvlyssnat av nya gruppen Alaska – de sjunger om ditt program i en vers! Bra grupp! Rolig låt!

 3. Elin skriver:

  Gillar middagsfrid bäst pga gott! Hade Linas ett tag men det vart ofta nån rätt som inte höll måttet och inte lagades/slängdes varje vecka.

 4. Sofia skriver:

  Linas är bäst tycker vi och många av våra vänner! Så coolt att du ställde upp på hinken, skänkte pengar tack vare din insats.Tänkte ska denna vackra och begåvade kvinna utsättas för detta när det är fest å allt då ska jag ge pengar så att det var värt det.

 5. Ah har inte provat just den kassen, vi har testat Ecovivas ekologiska matkasse och vi är jättenöjda med den. Så skönt att slippa fundera på vad man ska laga för mat och kul att testa nya smaker.

Comments are closed.

LOADING..