Sextips!

Jag kommer aldrig glömma när min mamma skulle ha det stora sexsamtalet med mig. Hur vi satt ner i köket, hur hon stammade och sökte bekräftelse i min blick att jag var med på att vi nu skulle prata om ALLT. Och hur jag så snällt jag kunde försökte påpeka att det nog var för sent.

Jag var 20 år och var hemma över jul från mitt stipendieår på college. Det mesta hade redan hänt, och lite till.

Min stackars mamma gjorde så gott hon kunde utifrån sin uppväxt men en slutsats från mig var att jag skulle INTE bli lika försagd i underlivsfrågorna gentemot mina egna barn. Sen får man tonåringar och inser att även om jag inte tycker att det är ett dugg skämmigt så tycker de att jag är allmänt pinsam – jämt.

Förra veckan intervjuade jag Inti Chavez-Perez som är sexualupplysare och som skrivit boken ovan. Lätta sexboken. En gammal bekant, Sara Teleman, har gjort superfina illustrationer och detta är boken som med enkla ord beskriver sex och kropp utifrån alla möjliga normperspektiv och framförallt med integritet och självkännedom som två grundpelare. En strålande motvikt mot internetporr och kompismyter.

Har ni tonåringar- köp den!

LOADING..