Slemsäck.

Bloggar sällan om min träning. Det är så lätt att uppfattas som en fanatiker och jag har mest hittat en rutin som funkar för mig. Har sedan ett halvår tillbaka bytt bort mitt eviga malande i löpspåret mot styrketräning och intervaller, och jag känner mig så STARK! Älskar att kunna lyfta tunga saker själv.

Dock skulle jag gärna vilja springa lite mer men dras med en eländig inflammation i hälen,  en ZLATANSKADA! jag vet, sedan i somras. Cyklar istället, använder hälinlägg och stretchar. Det har blivit bättre men jag är inte redo för något milpass direkt. Är det någon av er som har erfarenheter av inflammation i slemsäcken (kommer aldrig älska det ordet). Har någon testat stötvågsbehandling. Dör man av smärta?

Tips emottages tacksamt av en som INTE gillar vare sig att cykla eller ro, vilket är vad som återstår för närvarande.

Nu laddar jag inför kvällens program som handlar om mat. Hälften av alla svenskar väger för mycket. Men vad ska vi egentligen äta för att må bra?Har det sunda förnuftet kapitulerat inför dieterna? 2100 om ni vill…

 1. Kolla uniform.se för avlastande skydd/hjälpmedel eller knata ner till Runners Store på Norrlandsgatan så hjälper dom dig. Lycka till!

 2. aa skriver:

  Testa att äta ca. 1msk. grukmeja om dagen. Googla tex. gurkmeja inflammationshämmande och läs själv. Smakar vidrigt men intages lättas tycker jag om man sväljer det med en rejäl sked yogurt som man så att säga omsluter gurkmejan med.

 3. Pia skriver:

  Har lidit av inflammation i hälsenan i många år och provade stötvågor för fösta gången för några år sedan. Efter fem gånger var vänster häl helt läkt och har inte smärtat mer sedan dess. Höger häl har dock varit bråkigare och där har inflammationen kommit tillbaka ett par gånger. Nu sedan årsskiftet verkar det dock som även den hälen är hel igen. Stötvågor känns, värst första gången men det är en skön-ond känsla. Prova vettja!

 4. Lotta skriver:

  Hej Jenny!
  Jag har precis samma problem som du, fast har än så länge bara hållt upp med löpning i några veckor. Lite deprimerande att höra att du har haft det ända sen i somras utan att det har gett med sig! Om du prövar stötvågsbehandlingi vore det hemskt intressant om du ville dela med dig på bloggen så man får veta hur det går!

 5. Hej Jenny!
  Jag har testat stötvåg nu 2 ggr och det börjar att ge med sig. Jag har Trokanterit ( slemsäcken ) i höften. Behandlingen gör ont men det går väldigt fort så det är värt att pröva. Jag går på Cityakutens Rehab. Lycka till!
  Vänligen
  Lotta

Comments are closed.

LOADING..