Höstlov.

Vi har höstlov. Alla andra – ni vet hur det kan kännas – är någon annan stans. Påfallande många är i London eller Paris. Mina barn har en mamma som inte haft en röd dag någonsin (men gott om möjligheter att påverka sina tider i övrigt). Det betyder att jag jobbar. Att höstmyset får komma lite här och där. En katt i famnen som kan ligga kvar för det finns inga tider att passa. Tända ljus vid middagen. Cocostoppar från Bageri Chic och en tur på stan för att köpa vinterskor.

Det är också mysigt. Men kan någon hålla med om att det inte är helt lätt med dessa lov. Barnen är trötta och behöver få vara fria att styra sina dagar. Men man vill inte att de fastnar vid datorn eller tvn. De ska fortfarande få i sig näringsriktig mat och gärna får frisk luft. De ska få vara själva i parken och på stan men man vill veta var de håller hus och med vem. Samtidigt ska man själv jobba och vara mysmamma på samma gång.

Jag har fortfarande inte fattat hur man gör. Hur gör ni?

ps. har idag ringt och bokat stötvågsbehandling för hälen. Återkommer med rapport.

  1. Lena H skriver:

    Mina barn är 20 och 22, det är bara den yngsta som har höstlov. Tror hon skulle bli väldigt förvånad om jag tog ledigt under veckan och så skulle vi göra nåt ihop. :) Men jag känner igen känslan när de var yngre och man tyckte att alla andra föräldrar på något vis kunde vara lediga alla lov, medans en annan möjligtvis kunde ta någon strödag emellanåt. Jag kan fortfarande inte begripa vad de jobbade med och hur de kunde ha hundrafemtioelva semesterdagar på ett år. Jag har bestämt mig för att jag gjorde så gott jag kunde och att det får vara fullt tillräckligt!

  2. Höstmys ”här och där” är inte det sämsta! :-)

  3. Lovisa skriver:

    Varför vill vi alltid vara någon annanstans? Tycker att det låter som att dina barn har det bra. Det är lättare med stora barn för då behöver de inte vara på fritids på loven om man jobbar. Nu ska jag väcka mina sjusovare zzzzzzzzzzzzz.

  4. Jenny skriver:

    Vi är också hemma på lovet. Det är miljövänligt, vilsamt och mysigt. Har bakat bröd, sett på film, tagit en fika, långfrukost. Det är skönt och både barn och vuxna behöver varva ner. Tror vi behöver mindre jobb och mer tid, för varandra. Ha det så skönt!

Comments are closed.

LOADING..