RAW-man

[tv4play id=”3005840″ size=”large”]

Igår sände vi ett program som har upprört många. Vi pratade om den traditionella mansrollen står för och vad det får för konsekvenser när den inte uppfylls, och ställde den retoriska frågan om traditionella könsroller behövs för att upprätthålla en attraktion i ett förhållande.  För attraktionen behövs en polaritet anser RAW-man. Jag håller inte med. Men det blev en intressant och under stundom mycket livligare diskussion än vad jag tänkt mig utifrån researchmaterialet.

Därför att mansrollen engagerar.

Därför att många tycker olika.

Därför att det mycket sällan sitter en studion fylld av män som med stor energi vill utforska på vilket sätt könsrollerna begränsar, och lyfter männen och hur vi ska få ett samhälle för alla.

Det intressant är att så många blivit väldigt arga på att vi bjudit in människor som inte tycker som man ska tycka, enligt dem själva.

Jag menar att Svante Tidholm sa en av de klokaste sakerna i webdelen efteråt. Han uttryckte det enklaste av allt. Att vi måste prata med varandra. Män måste prata med varandra om mansrollen, och inte bara de som tycker lika utan alla med olika åsikter.

Vad gäller själva övningen så hade RAW-man själva valt ut den till att visas upp i programmet.

Det betyder inte att jag håller med alla min gäster om allt. Det betyder inte att jag inte önskar att vi haft ännu mer tid, ännu fler infallsvinklar och kanske lite mindre avbrytande. Men det var en början.

  1. Cecilia skriver:

    Jag tyckte det var jätteintressant, och inte så hetsigt som jag trodde att det skulle vara, eftersom jag läste din krönika innan jag såg programmet. Spännande och väl hanterat av dig!

  2. Erika skriver:

    Väldigt intressant ämne. Hade bara tänkt titta 5 minuter men blev fast. Så hetsigt var det ju inte. Men det gav mig mycket att tänka på. Det var en bra balans mellan gästerna också. Jag kommer nog att titta in mera. Hade gärna sett ett längre program!

  3. UlrikaZ skriver:

    Jag hade inte möjlighet igår, men jag hoppas jag kan se det på Play!! Viktigt!!

Comments are closed.

LOADING..