Julpyssel.

Kort helgrapport. Var ute en timme i julhandeln och fick svettningar och klaustrofobi. Köpte inte klänningen ovan men den var fin. Köpte en massa böcker istället. Barnböcker. Jag säger bara en sak. Jag säger inte till vilka så har jag inget sagt, som Steffos gamla handbollscoach en gång sade.

Idag ville vi ut i solen och tog en promenad till julmarknaden i Gamla stan.Där delade ett gäng hippies ut gratis kramar och det var fint, även om alldeles för många såg tveksamma ut till att motta kramen på grund av samtidiga högtalarutrop om varning för ficktjuvar. Vi köpte en pumla. Vi samlar på julgranspynt som souvenirer från olika resor och händelser. De kommer från USA, Tallin, mormorsmor, Västerås och nu Stortorget. Vi blev alla förtjusta i damen.

Så här blev julgranen som vi släpade hem efter julmarknad och fika hos Marita på Kaffe. Maken blev totalt överkörd av oss i valet av träd men när vi hade klätt den var alla mycket nöjda och tonåringarna dansade en gemensam juldans med körsång till Tänd ett ljus, och maken blev extra glad.

Sedan ägnade jag ett par timmar, kändes det som, till att slå in saffranskolor. Detta recept är dock fantastiskt gott.

1 pkt saffran
3 dl vispgrädde
2 1/2 dl socker
1 dl sirap
1 msk smör
70 gram hackad mandel
1-2 tsk havssalt
Koka upp alla ingredienserna i en kastrull utom mandel och salt. Låt koka i ca 30-40 min. Gör kuprovet för att se så att kolan är klar. Häll upp i en rektangulär form med bakplåtspapper i. Låt kolan svalna och skär i lagom bitar. Klä in varje kola i små papper.
Hinner lite mer godis i morgon. Tänkte ge bort en del. Har ni någon favorit?
So long!
LOADING..