Typisk måndag.

Har en måndag då jag försöker bli överens med saker och ting.

Det första är vädret.

Det andra mina plötsliga sömnbesvär, från att ha kunnat arbeta oregelbunda tider och leva med det vaknar jag sedan en vecka när klockan är nyhetsmorgontid (japp, vargtimmen) och börjar tänka på allt sådant som inte främjar omsomning. Har ni tänkt på att det absolut sämsta att tänka på när man vill somna om är saker som gör en upprörd? Ilska är all vilas fiende. Så då tänker jag när jag ligger och vrider mig att jag är lite mer Buddistisk och tar allt med jämnmod, och att jag inte ska tänka mer på vad det nu är jag tänker på. Vilket leder till att jag tänker BARA på det.En klassiker. Ikväll är jag så trött att jag ser i kors vilket borde verka för en god och lång natt.

Jag försöker också komma överens med min kropp. Jag gillar den verkligen som den är numera, tack älskade åldrande för att du hjälper till att sortera livets viktigheter, men jag är så stel. Min PT tyckte därför att vi skulle stretcha idag varefter jag skrek ”Vi är ändå inte i Kina” varav PT skrek tillbaka ”Nej, men det är nära till Ryssland”.  Som så många kontorsråttor sitter jag och hänger över datorn alldeles för mycket. Igår kvistade jag dock förbi Stadium och köpte en sån där rulle som man kan använda både till träning, massage och stretch av rygg. Mycket bra rulle. Funkar fint framför tvn dessutom.

I övrigt har veckans rutiner, mail och möten rullat ut sig. En typisk måndag i januari.

Fisk åt vi också. Det om något är måndag.

 

 1. Annika skriver:

  Äta fisk på en måndag? Söndag och måndag är ju de enda dagarna i veckan som det inte finns färsk fisk (eftersom inte fiskarna fiskar på helgen). Märks att du inte är västkustbo! ;-)
  Tack för en trevlig blogg!

  1. helt korrekt, fryst fisk, ännu mer måndag:-)

 2. Cecilia skriver:

  inte ovanligt med sömnbesvär tyvärr när man som vi inte är ”ungdomar” längre och jobbar lite onormala tider. Jag är sjuksköterska o därmed blandar sena kvällar, tidiga morgnar o nattjobb. Jag märker stor skillnad att kroppen tar mer stryk nu efter 40 år.. Bara försöka acceptera det o lyssna på kroppen så gott det går. Vad är alternativet; kontorslandskap må-fre 9-17 ? Inte min grej.. Vila när det går och ta hand om dig så gott det går ! Kram fr en som ändå älskar sitt jobb !

 3. Cattis skriver:

  Hej jenny!
  Vad är det för boll du köpt. Du kan kanske lägga upp en bild.
  Cattis

 4. Hahahaaa!! Klockrent måndagssinne! Själv var jag på functional toning igår och tyckte att det var fantastiskt vad vältränad instruktören var och jag var förvånad över hur lite redskap som behövdes. Det var det värsta stretching- och styrkepasset jag varit på…sådär att man blir lite lätt illamående vid tanken på att behöva upprepa en armhävning till efter att ha stått i plankan och dragit fram en fot fram till handen och sedan tillbaka med foten och…andas!!

  Jag skottade snö tre gånger. Första gången skyfflade jag ut snön rakt ut i gatan när jag skulle skotta fram bilen som plogbilen hade ombesörjt en skyddsmur ända intill hjulhusen på….

  Jag åt mikrade rester till middag. Yes, måndag!!

  1. Haha, men idag är det tisdag! Lite mer glamour…..:_)

Comments are closed.

LOADING..